Beauty

Beautytrend: dit is hoe je glossy eyelids maakt

Money can’t buy happiness but it can buy make-up. Nu de winkels weer dicht zijn en we nog minder te doen hebben is het tijd om onze make-up game tot een hoger niveau te brengen. We focussen ons deze keer op glossy oogleden: de populairste en meest uitgesproken oogmake-uptrend. Je kunt het dramatisch maken met felle kleurtjes of juist heel natuurlijk en glamour met zachtbruin of roze.

Beautytrend: dit is hoe je glossy eyelids maakt

How to glossy eyelids: stap 1
We gaan snel aan de slag met het maken van de glossy eyelids make-up look. Zorg ervoor dat je oogleden helemaal schoon zijn voordat je begint. Bij voorkeur een op olie gebaseerde make-up remover en maak het af met een toner. Nu je oogleden goed schoon zijn gaan we primen. Gebruik hiervoor een speciale oogschaduwprimer. Dit wordt de basis van je look. Door het gebruik van een primer blijft je look langer zitten.

How to glossy eyelids: stap 2
Tijd voor de oogschaduw. Kies er eentje zonder grote glitters. Klinkt gek bij een glossy look, maar grote glitters klonteren als er gloss over gaat en dat is een no go dus. Je kunt daarom het beste voor een cremé oogschaduw kiezen. Een gloss hoeft helemaal niet bakken met geld te kosten: je kunt gewoon Vaseline aantrekken. Natuurlijk kun je ook experimenteren met lipgloss, maar meestal is dat wel heel plakkerig. Dep je Vaseline, lipgloss of ander product die je hebt gekozen zachtjes op je ooglid. Begin met weinig en bouw het op. Om het overtollige gloss een beetje weg te werken en je make-up langer te laten zitten poeder je je look af.

How to glossy eyelids: stap 3
De belangrijkste en laatste stap is setting spray. Hierdoor krijgt je look een extra glansje en het blijft je make-up goed zitten. Je kunt ervoor kiezen om alleen je eyelids glossy te houden en de rest van je look mat te maken, maar als je de hele look glossy wil maken, kun je ervoor kiezen om een lipgloss op te doen en een mooie highlighter toe te passen. Let it shine baby!

Beautytrend: dit is hoe je glossy eyelids maakt

 
Bron: harpersbazaarBeeld: Unsplash