Lifestyle

Real life story: ”Ik was bang dat ik voor altijd aan bed gekluisterd zou zitten”

Redactie

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: ”Ik werd ernstig ziek na het verwijderen van een cyste.”

“Eind april 2016 was ik tweeëntwintig jaar oud. Omdat ik nog eventjes wilde blijven liggen, draaide ik mij op mijn zij. Ineens voelde ik iets in mijn onderbuik zitten. Mijn gevoel vertelde mij dat dit foute boel was. Diezelfde ochtend zat ik bij de huisarts. Daar moest ik als eerst een zwangerschapstest doen. Dit snap ik wel, want als vrouw kan het natuurlijk zijn dat je ongemerkt zwanger bent. Alleen zei mijn gevoel dat het iets anders was.”

Mandarijntje pellen

“Mijn huisarts vertelde mij dat de zwangerschapstest negatief was. Dit kwam voor mij niet als een verassing, maar wat voelde ik dan in mijn onderbuik zitten? Ik werd doorverwezen naar een gynaecoloog. Het bleek een cyste te zijn. Een gezwel dat op mijn eierstok zat. Die cyste, die moest worden verwijderd. De gynaecoloog legde uit dat deze operatie a piece of cake is. Door drie kleine gaatjes in mijn buik te prikken, konden ze met een cameraatje en twee grijpstokjes de cyste pellen. Net zoals je een mandarijntje pelt, werd mij verteld. Tijdens deze uitleg kon ik alleen maar aan school denken. Ik moest nog een half jaartje.”

Foute boel

“Meestal duurt het verwijderen van een cyste ongeveer één a twee uur. Bij mij hebben ze er dubbel zo lang over gedaan. De cyste in mijn buik bleek al dertig centimeter groot te zijn. Wait what?! Ja, ze hebben mijn buik dus moeten open maken met een keizersnede incisie. Ik kon niet eens meer zelf uit bed komen. Dit kwam natuurlijk door de keizersnede. Deze was dwars door mijn buikspieren gemaakt. Ik voelde mij zo hulpeloos. Op een gegeven moment viel het mij op dat er pus bij mijn navel zat. Toen ik daarop drukte kwam er een grote hoeveelheid pus uit mijn navel druipen. Dit is foute boel…”

Ziekenhuisopname 

“Ik had het enorm koud en lag rillend in bed terwijl mijn tempratuur 40 graden aangaf. Op 15 april vierde ik mijn drieëntwintigste verjaardag in het ziekenhuis. De doctoren hadden nog steeds geen idee wat er met mij aan de hand was. Uiteindelijk werd er besloten dat ik geopereerd moest worden. Tijdens deze operatie werd mijn blinden darm verwijderd. Mijn koorts, die zakte niet. Wat wel afnam was mijn eetlust. In een korte tijd verloor ik ruim 10 kilo. Omdat ik zo snel afviel kreeg ik een sonde ingebracht. Ik had de angst om voor altijd aan bed gekluisterd te zitten. De artsen hadden namelijk nog steeds geen idee waarom ik zo ziek was.”

Aangetaste eileiders

“Opnieuw volgde er een operatie en deze bracht gelukkig wat licht in mijn duisternis. Ik had namelijk een buikvliesontsteking. Deze ontsteking was ontstaan tijdens het verwijderen van de cyste. Hoe dit kan? Nou, er zijn tijdens de operatie per ongeluk kleine gaatjes in mijn darmen gemaakt. Door deze nieuwe informatie konden de artsen mijn buik schoonmaken. Al het pus wat binnen in mijn buik zat heeft behoorlijk wat schade aangericht… Een van mijn eileiders is hierdoor verwijderd, want deze was te erg aangetast.”

Bierbuik? 

“Dit verhaal heeft jammer genoeg nog wel een staartje. Want, bij mijn laatste operatie is mijn buik door de chirurg niet netjes dichtgemaakt. Door het litteken leek het nu net alsof ik een hele scheve bierbuik had. Eind 2018 besloot ik om een buikwantcorrectie te laten doen. Hierbij is mijn buik dus helemaal strakgetrokken. Dat betekent dat ik geen scheve bierbuik en geen ontstekingen meer had. Had lees je, want vandaag de dag zijn de ontstekingen opnieuw terug. Begin januari 2021 word ik opnieuw geopereerd. Hopelijk is dit de laatste en zijn mijn ontstekingen daarna écht helemaal weg. Mijn verhaal is een reminder dat je altijd naar je eigen gevoel moet luisteren.”

Wil jij ook graag jouw verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Real life story”

Beeld: iStock

Must reads 👀