Travel

Deze 9 situaties herken je wanneer je weleens in een hostel slaapt

 

Oh, the good old days, waar we zonder na te denken onze backpack konden pakken en de mooiste plekken konden ontdekken. Het liefste zo goedkoop mogelijk (we blijven natuurlijk cheapskates) en dan kom je al snel uit bij een hostel. Dit zijn 9 situaties die je herkent tijdens jouw verblijf in een hostel!

1. Nieuwe vrienden maken

Het allerleukste aan hostels is de laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Reizigers die in een hostel slapen zijn (meestal) sociaal en looking for new friends. Voor je het weet, doe je samen met je kamergenootje – die je net hebt ontmoet – een drankje in de hostelbar. Fun!

via GIPHY

 

2. Wanneer alles clean is 

Dat ‘Halleluja-moment’ wanneer je de kamer inloopt en ziet dat alles schoon is. Hygiëne is bij sommige hostels níet de hoogste prioriteit, dus all the better wanneer jouw kamer, de keuken én de badkamers lekker schoon zijn. 

via GIPHY

 

3. De stapelbedden

Wanneer je kiest voor een hostel moet je ook bereid zijn om te slapen in een stapelbed. En iedereen heeft een eigen voorkeur: het bovenste bed óf het onderste bed. De meeste mensen kiezen voor the bottom bunk want dat is toch het makkelijkste. Jouw geluk kan dan ook niet op wanneer je ziet dat er nog een onderste bed vrij is!

via GIPHY

 

4. Winning: een stopcontact bij jouw bed

Jouw telefoon, camera, laptop, powerbank… allemaal spullen die je meesleept die opgeladen moeten worden. Alleen de top tier hostels bieden een stopcontact aan, náást je bed. Zo kun jij ‘s avonds in je bed lekker Netflixen zonder dat jouw batterij helemaal leeg raakt. Score!

via GIPHY

 

5. De stank

Soms doe je de deur van je kamer open en ruik je een verschrikkelijke geur. Iel! Het liefste wil je ook gewoon niet weten wat je ruikt. Vaak zijn het de zweetschoenen van jouw kamergenootje of dat vieze lokale voedsel. Uhm, raampje opendoen anyone?

via GIPHY

 

6. Het kamergenootje die níets doet

Ieder hostel heeft wel iemand die er lijkt te wonen. Ben jij lekker de hele dag op stap geweest om de omgeving te ontdekken? Dikke kans dat deze persoon nog lekker in zijn bed ligt als jij terugkomt. Ieder zijn ding natuurlijk, maar je bent toch op reis om wat van de wereld te zien? 

via GIPHY

 

7. Awkward

Misschien is dit moment vooral herkenbaar voor alle introverten. Het voelt namelijk toch een beetje ongemakkelijk als je voor het eerst een dorm binnenstapt. Stel je jezelf voor? Geef je iedereen een hand? En dan is er altijd iemand die niet eens opkijkt… awkward. Vaak is een “Hey, how are you?” genoeg om hallo te zeggen en even kennis te maken met de rest. 

via GIPHY

 

8. Kamergenoten die denken dat ze een privékamer hebben

Sommige reizigers geven gewoon he-le-maal niets om anderen. En vooral in een hostel is dit heel vervelend. Dit zijn de mensen die rustig vroeg in de ochtend het grote licht aanzetten om hun tas in te pakken. Of nog erger: stellen die seks hebben in een gedeelde kamer… 

via GIPHY

 

9. De keuken

De keuken in een hostel is dé plek om nieuwe mensen te leren kennen. En het is altijd super fun om te zien wat anderen mensen koken. Vaak zijn dit instant noodles en kilos pasta. Eet smakelijk!

via GIPHY

Wij hopen snel weer op reis te kunnen! Maar wil jij het liefste niet langer wachten en nú die buitenlandervaring opdoen? Misschien is dit wel iets voor jou. 

Bron: reismeisje.nl, backpackblog.nlBeeld: iStock.com