Lifestyle

HIIT training voor beginners – alle ins and outs over deze intensieve workout 

Als je weleens in de sportschool te vinden was, dan heb je vast weleens van een HIIT training gehoord. Alleen, wat is het precies? Hoe werkt deze training én natuurlijk nog belangrijker, wat zijn de benefits? Girlscene to the rescue, want je leest het hier in HIIT training voor beginners. 

HIIT training voor beginners – alle ins and outs over deze intensieve workout 

HIIT is de afkorting voor High Intensity Interval Training. Dit betekent dus dat je in een hele korte tijd veel energie van je lichaam vraagt. Deze workouts zijn onwijs chill als je weinig tijd hebt, of niet veel tijd vrij wil maken. Yes. Want we hebben allemaal weleens van die dagen dat we niet veel zin om te sporten hebben, right? Daarnaast is het onwijs chill dat je HIIT workouts overal kan uitvoeren. Je hebt namelijk geen apparaten nodig. Perfect voor de thuis sporters dus. Hoe het dan precies werkt en wat de voordelen zijn? Dat lees je hier in HIIT training voor beginners. 

HIIT training voor beginners – how to start 

Wil je een ander soort training aan je workout toevoegen? Misschien is HIIT dan iets voor jou. Deze workout is vooral een mentale uitdaging, met daarbij de benefits dat je snel resultaat ziet. Oeh. De training is kort, maar onwijs intensief. Doordat je veel vraagt van je lichaam, is een HIIT niet geschikt voor beginnende sporters. Wil je je sportprestaties verbeteren? Of zou je willen afvallen? Dan is HIIT een chille methode om je conditie op te bouwen. Het is always a good idea om eerst bij een trainer of in sportschool advies te vragen, voordat je zelf met HIIT begint. Bij iedere workout geven wij als tip: start met een goede warming-up en bouw de sessies rustig op. 

HIIT training voor beginners – wat het doet 

Wat doet zo’n HIIT training nu precies voor je lichaam? Nou HIIT is speciaal bedoeld om je prestaties te verbeteren en je vetverbranding te stimuleren. Alle workouts zijn aan de korte kant, maar wel super intensief. No lazy work-outs here. Een HITT training zorgt voor een onwijs lange after-burn. Deze kunnen ongeveer 48 uur aanhouden. Wow. Dit is een stuk langer dan bij bijvoorbeeld een cardio sessie op de crosstrainer. Het fijne van HIIT is dus dat er bijna geen spierafbraak ontstaat, dit is bij normale cardio workout wel het geval. Hoe dit komt? Nou, omdat die sessies vaak langer duren. 

HIIT training voor beginners – wanneer sporten 

Het chille van HIIT workouts is, dat je ze overal kan doen. Waar dan? Nou, lekker thuis bijvoorbeeld, in het park, of in je trusty sportschool. Name the place en het kan. Onwijs handig, right? Wel wordt er geadviseerd om een HIIT-training niet te combineren met andere workouts. Why? Nou, omdat het erg intensief is en je lichaam alle tijd nodig heeft om zich te hersellen. Anders krijg je onwijs veel spierpijn. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Hieronder zie je een chille HIIT workout video. Niet vergeten om eerst een warming-up te doen ;). 

Watch on YouTube

Shop hier onze favo items voor een fijne work-out

 
Bron: FITGIRLSBeeld: iStock