Lifestyle

Met deze 6 tips overleef je een vriendschap op afstand

 

Heb jij een bestie die ver weg woont? Misschien zelfs wel in het buitenland? Lange afstanden zijn altijd moeilijk maar in deze tijd voelen je friends nóg verder weg. Wij delen een aantal tips waarmee je de afstand kunt overleven. Voor je het weet kun jij jou bestie weer een big hug geven!

1. Videobellen

Gelukkig leven we een tijd waar je online snel en makkelijk contact kan onderhouden. Spreek met je bff af om te videobellen. Maak er een gezellig middag of avond van waarin je echt de tijd voor elkaar neemt. Eigenlijk wat je ook zou doen wanneer je real life met elkaar afspreekt! Het is altijd leuk om elkaars gezicht weer te zien. 

via GIPHY

 

2. Spraakberichtjes

Leven jullie in een andere tijdzone waardoor videobellen een stuk lastiger is? Of zijn jullie allebei heel druk? Spraakberichtjes zijn awesome! Je kunt lekker kletsen over jouw dag op een moment wanneer je tijd hebt. De andere kant kan dan weer in zijn of haar eigen tijd naar jouw stories luisteren. Je zult merken dat het heel fijn is om de stem te horen van je bestie. Het maakt het een stuk persoonlijker.

via GIPHY

 

3. Snapchat

Stuur je friend regelmatig een Snapchat! Op deze manier krijg je glimpen van elkaars dag mee. Het is ook heel makkelijk om een grappige video voor elkaar te maken. Een soort mini-vlog! Zo krijg je een beetje een beeld van hoe het leven van jouw bestie er op dat moment uitziet. 

via GIPHY

 

4. Netflix party

Kijken jullie graag samen naar films? Nu kun je dit ook op afstand doen. Yay! Dat doe je met deze app. Trek jullie meest comfy pyjama’s aan, pak die zak chips erbij, schenk een lekker drankje voor jezelf in en het is een movie night op afstand! Gezelligheid verzekerd. 

via GIPHY

 

5. Ga offline

Vind je alle digital mogelijkheden maar niets? Ga dan offline en schrijf brieven naar je bestie. Hoe leuk is het om post van elkaar te krijgen! Je kan bijvoorbeeld foto’s van jullie samen meesturen en schrijven over herinneringen die jullie samen hebben. How cute!

via GIPHY

 

6. Bedenk iets wat je ‘samen’ kunt doen

Het liefste wil jij natuurlijk samen met je bestie op stap. Helaas gaat dat op dit moment niet (yes Corona, we are looking at you). Bedenk daarom iets wat je wél ‘samen’ kunt doen! Kies bijvoorbeeld een boek uit die jullie tegelijk lezen. Wanneer jullie het boek uit hebben, kunnen jullie het samen bespreken. Of plan in plaats van een dagje winkelen, een online shopping spree in. Kruip allebei achter jullie computer en bel elkaar via video. Zo kunnen jullie samen bij dezelfde ‘winkels’ shoppen én elkaar de beste finds laten zien. De opties zijn eindeloos. Have fun!

via GIPHY

Wij kunnen niet wachten tot de lockdown voorbij is en we weer wat makkelijker kunnen afspreken met onze friends. Deze dingen gaan we dan sowieso doen! 

Beeld: unsplash.com

Must reads 👀