Lifestyle

Deze 9 dingen kun je doen om jezelf een instant happiness-boost te geven

 

Dit jaar is a tough one en dankzij de lockdown kan het soms best lastig zijn om positief te blijven. Wij hebben wat tips and tricks die je meteen kunt doen om jezelf een happiness-boost te geven. 

1. Luister naar blije muziek

Hoe verleidelijk het ook is om naar de sad muziek van Lana del Rey of Billie Eilish te luisteren wanneer je een beetje down bent, is het beter om dit niet te doen. Zorg dat je een playlist maakt met al jouw favoriete happy songs! Gegarandeerd voel jij je meteen beter. Bonus points als het ook dansbare nummers zijn. Van een dansje wordt iedereen blij. 

via GIPHY

 

2. Maak een wandeling

Heb je even de tijd? Ga dan voor een blokje om. Een wandeling helpt om je hoofd leeg te maken en je krijgt meteen wat lichaamsbeweging. No worries: het is niet nodig om je wandelschoenen aan te trekken en een kilometerslange tocht te maken. Een klein rondje is al voldoende. 

via GIPHY

 

3. Knuffelen

Een hug doet wonderen! In deze tijd is het helaas niet meer zo makkelijk om iedereen een knuffel te geven. Doe dit dan ook alleen met de mensen waarmee je samenwoont. Of je huisdieren. Of jezelf! Dat voelt misschien een beetje gek maar je zult merken dat, na een tijdje, jij je écht beter gaat voelen. Trust us!

via GIPHY

 

4. Een andere outfit

Trek een outfit aan waar jij je helemaal fabulous in voelt. Wanneer je aandacht aan je uiterlijk schenkt, zorg je eigenlijk voor jezelf. En dat zorgt dan weer voor een goed gevoel! Maak de outfit compleet met een make-up look. Je mag all out gaan want niemand die het ziet in deze lockdown! As long as it makes you happy, who cares!

via GIPHY

 

5. Memes

Een grappige meme of video kan al genoeg zijn voor een glimlach op jouw gezicht. Kom je iets grappigs/leuks/moois op je feed tegen? Maak een apart mapje aan en sla ze op. De volgende keer wanneer jij je sad voelt pak je deze map erbij en lachen gegarandeerd.

via GIPHY

 

6. Doe een goede daad

Het geeft een goed gevoel om wat te doen voor een ander. Je kan bijvoorbeeld een bedrag overmaken aan een goed doel. Maar a good deed kan ook gratis zijn! Ruim de afwas op voor je huisgenootje, breng een kop thee naar je zus, help je klasgenoot met die lastige opdracht, geef een complimentje onder een Insta foto… Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen! Jij blij en de ander óók blij 🙂 

via GIPHY

 

7. Wees dankbaar

Noem voor jezelf een aantal dingen op waar je dankbaar voor bent. Je zult al snel zien dat er genoeg redenen zijn om blij van te worden! Je kunt hier ook een projectje van maken. Schrijf iedere dag een paar dingen op waar jij dankbaar voor bent. Dit leert je om met een positieve blik te kijken naar de wereld. Happy thoughts!

via GIPHY

 

8. Ruik aan een citrusvrucht

Say what now? Ja, echt waar, het ruiken van bijvoorbeeld een citroen zou stress en angsten wegnemen. Dit heeft te maken met de zure geur. Heb je geen citroen in huis? Je kan natuurlijk ook een lekkere geurkaas aansteken. Of ruiken aan kleding die nét uit de was komt. Of aan het parfum van jouw lover. Mmm!

via GIPHY

 

9. Opruimen

Wellicht niet je favoriete klusje. Maar wanneer alles opgeruimd is, geeft het voldane gevoel je een happiness-boost. Het is niet nodig om het groots aan te pakken, het opruimen van bijvoorbeeld je bureau is al genoeg. Of wanneer je nog minder tijd hebt: maak je bed op. Dit maakt al een groot verschil.

via GIPHY

En wat ook altijd helpt voor een good mood is lekker eten. Lees hier de lekkerste comfort food recepten. Yum!

Bron: happify.com, flair.beBeeld: Unsplash.com