Food

Dit is hands down het allerlekkerste Bossche bol recept ooit

Loopt bij jullie ook het water in de mond als je denkt aan een Bossche bol? Yumm. Wij zijn gek op deze heerlijke gebakjes. Speciaal voor iedereen die deze liefde met ons deelt, hebben wij een leuk Bossche bol recept. Oeh. Trust us, want met dit Bossche bol recept wordt het gegarandeerd smullen geblazen. 

Dit is hands down het allerlekkerste Bossche bol recept ooit

Ingrediënten voor Bossche bol recept
– 75 milliliter melk
– 100 gram boter
– 2 theelepel suiker
– 2 theelepel zout
– 150 gram bloem, gezeefd 4 eieren

Voor de vulling 
– 400 milliliter slagroom
– 3 eetlepels suiker

Voor het glazuur 
– 300 gram suiker
– 150 gram pure chocolade

Nog meer nodig voor Bossche bol recept 
– spuitzak met groot kartelmondje
– 2 bakplaten met bakpapier 

Bossche bol recept maken

First things first: je begint met het opwarmen van de oven. Deze mag warm gemaakt worden tot 180 graden. Daarna ga je de melk met 50 milliliter water, de boter, suiker en het zout in een pannetje aan de kook brengen. Kookt het? Yay. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg de bloem toe. Now it’s time to stir the pot. Pak er een houten lepel bij en roeren maar. Blijf net zo lang door roeren tot dat het mengstel een deegbal geworden is. You got it? Dan mag de pan weer terug op het vuur. Blijf net zo lang roeren tot dat het deeg lekker glowy is. 

Alright. Als het goed is heb je nu een lekker glanzend deegje. Deze mag je overgieten in een kom. Now it time for eggsDeze mag je er een voor een bij doen. Niet vergeten om te blijven roeren hoor! Vervolgens mag je de spuitzak vullen met het deeg. Deze mag je in 40 kleine rondjes spuiten op de bakplaten. Bak de freshly made soesjes voor ongeveer 20 minuutjes goudbruin én gaar. Als de minuten om zijn, mag je de ovendeur niet opentrekken! Wacht minimaal een kwartiertje en laat de soesjes daarna in de oven afkoelen met de deur open. 

Next step: maak aan de onderkant van de soesjes een klein sneetje. Hier ga je later de slagroom in spuiten. Deze moet je alleen eerst zelf maken. Dus, klop de slagroom met de suiker stijf en stop deze in een spuitzak. Nu mag je de soesjes gaan vullen met slagroom.

Last but not least: het tijd om het glazuur te maken. Oeh. Zeker niet least dus, want het glazuur maakt dit Bossche bol recept juist zo lekker. Dus, je mag de suiker met 120 milliliter water in een pannetje doen en aan de kook brengen. Kookt het? Haal de pan dan van het vuur. Roer net zolang tot dat de suiker helemaal opgelost is. Nu mag je de chocolade gaan toevoegen. And again blijf net zo lang roeren tot dat deze helemaal smooth geworden is. Ben je ready? Dan komt nu de fun part: je mag de soesjes met hun bolle kant in het glazuur gaan dippen. Oeh la la. Je zelf gemaakte Bossche bollen zijn klaar. Enjoy

Bron: FavorFlavBeeld: iStock