Food

Studenten maaltijden: aan deze 10 sneue creaties heeft iedereen zich weleens schuldig gemaakt

 

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat krijg je gratis en voor niets de verantwoordelijkheid erbij om je eigen maag te vullen. Helaas heb jij nog nóóit in de keuken gestaan (shout-out naar alle geweldige ouders). Als student kom je gegarandeerd in aanmerking met de meest sneue keukencreaties. Wij hebben 10 echte studenten maaltijden voor je op een rijtje gezet. Bon appetit! 

1. Pasta pesto

Ah, hét gerecht waar iedereen direct aan denkt bij studenten maaltijden. Het mooie van pasta pesto is dat de maaltijd je nog wel het gevoel geeft dat je aan het ‘koken’ bent. Water opzetten, pasta koken, tomaatje snijden… easy peasy. En voor een potje pesto betaal je bij de Appie nog geen euro. Score!

via GIPHY

 

2. Instant noodles

Wanneer jouw bankrekening het een beetje moeilijk heeft, kun je gelukkig altijd terugvallen op instant noodles. En smaken genoeg om uit te kiezen! Heb je nog een paar random groentes in jouw kast liggen? Alles kun je erdoor gooien. Steel een eitje uit de koelkast van je huisgenoot en hoppa, je hebt een prima maaltijd gemaakt. 

via GIPHY

 

3. Magnetronhamburgers met een eervolle vermelding voor broodjes bapao

Soms heb je geen zin om te koken. Gelukkig is daar de holy grail in iedere studentenkeuken: de magnetron. Zin in een hamburger? Die kan heel goed uit de magnetron. En if you’re feeling a little crazy… een broodje bapao is lekker voor de afwisseling. 

View post on Instagram
 

 

4. Chicken tonight

Hét sausje voor bij de rijst. Alleen nog even wat kip en je favourite groentes toevoegen. En wanneer je in een exotische bui bent kun je kiezen voor de Hawaï variant. I feel like chicken tonight! 

View post on Instagram
 

 

 

5. Een bakje vla 

Vól goede hoop trek jij je koelkast open. Terwijl je weet dat je geen boodschappen hebt gedaan. Het valt altijd weer tegen. Dan maar dat aangebroken pak dubbelvla als avondeten. Met een beetje mazzel heb je nog wat muesli in huis. 

via GIPHY

 

6. Diepvries pizza

Een favoriet van velen binnen de categorie studenten maaltijden. En zo raar is dat niet. De variaties zijn oneindig en wanneer je in een gekke bui bent kun je een pizza gemakkelijk opleuken met extra kaas en groentes. 

via GIPHY

 

7. Stokbroodje kruidenboter

Stiekem eigenlijk heel erg lekker. Cup-a-soup on the side en je hebt een volwaardige studenten maaltijd. 

via GIPHY

 

8. Een zak chips

Wanneer boodschappen doen niet jouw hobby is, haal je vaak alleen maar in huis wat je écht lekker vindt. Dus geen boring gezonde dingen. Je koopt een grote voorraad chips maar je bent het avondeten vergeten. Uhm, paprikachips is toch ook een soort van… groente? Right? 

via GIPHY

 

9. Tosti’s

Een klassieker onder de studenten maaltijden. Wanneer je lucky bent, kun je een ham – kaas tosti maken. Anders een tosti met kaas. Of nog zieliger: een tosti met alleen ham. 

via GIPHY

 

10. Broodje knakworst

Of als je geen brood meer in huis hebt: de knakworsten zo uit het blik. Het was altijd een succes op ieders kinderfeestje en nu een favoriet voor bij studenten maaltijden. Een beetje mayonaise en ketchup toevoegen en genieten maar! 

via GIPHY

Bron: upcoming.nl, ah.nlBeeld: iStock.com