Food

Zó maak jij snel gezonde havermout banaan pannenkoeken (met maar 3 ingrediënten)

Heb jij ook zin om eens uit te pakken wat betreft je ontbijt, en een keer iets anders te eten dan een bakje yoghurt met cornflakes of een boterham met pindakaas? We get that. En als dat ontbijtje naast lekker ook nog eens gezond is, is het helemaal super. Goed nieuws: zó maak jij healthy havermout banaan pannenkoeken meft maar 3 ingrediënten.

Gezonde havermout banaan pannenkoeken

Ingrediënten voor 1 persoon:
☆ 1 ei
☆ 1 banaan
☆ 30 gram havermout
☆ Zonnebloemolie / boter

Hoe maak je de havermout banaan pannenkoeken?
Pak allereerst de banaan. Verwijder het schil van de banaan, doe de banaan in een kommetje en prak de banaan. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk stukjes overblijven, en dat de banaan dus fijn is geprakt. Voeg vervolgens het ei en 30 gram havermout toe aan het geheel en meng dit. Als je de ingrediënten goed hebt gemengd, is je mengsel klaar.

Zet de kookplaat op middelhoge temperatuur en doe zonnebloemolie of boter in de pan. Wanneer de olie of boter goed heet is, kun je het beslag voor de eerste mini pannenkoek toevoegen. Doe een klein beetje van het beslag in de pan, en keer de pannenkoek om wanneer deze lichtbruin is aan de onderkant. Bak de andere zijde van de pannenkoek ook, en je pannenkoekje is klaar. Doe nu hetzelfde met het overige beslag.

Maak verschillende pannenkoekjes en jouw havermout banaan pannenkoeken zijn klaar. Je kunt er nu nog voor kiezen om een topping toe te voegen voor extra smaak. Denk bijvoorbeeld aan honing, poedersuiker of stroop. Maar dat is eigenlijk niet nodig, want de pannenkoekjes zijn van zichzelf al heel erg lekker ;-).