Travel

7 redenen waarom een vakantie naar Mauritius op je bucketlist moet staan

mauritius

We hebben weer een prachtige bestemming om aan je bucketlist toe te voegen. Namelijk het tropische eiland Mauritius! Dit eiland ken je misschien alleen van de prachtige stranden. They are so pretty. Alleen, heeft het pretty eiland nog zoveel meer te bieden. Dit is waarom jij a.s.a.p. een Mauritius vakantie nodig hebt.

1. Budget proof 

Heb je een klein budget? Don’t worry. Tijdens een Mauritius vakantie kun je het zo duur maken als je zelf wil. Yes really. Want, voor een paar euro scoor je op het prachtige eiland al een hele maaltijd. Wow. Ook de hotelletjes zijn mega cheap. Je kunt er vanaf €20 heerlijk slapen. Heb je toch meer behoefte aan luxe? Mauritius got you. Er zijn namelijk genoeg prachtige hotels te vinden.

2. Prachtige natuur

Nature lovers opgelet: als je van natuur houdt, dan verdient het prachtige eiland Mauritius sowieso een plekje op jouw bucketlist. Why? Nou, het binnenland is er gewoon supermooi. De omgeving is erg groen, zo groen dat je er jungle vibes van krijgt. You will love it. Een Mauritius vakantie is dus niet alleen perfect als je van strand houdt, je kunt hier ook hele mooie hikes in de natuur maken.

3. Life is a beach

De stranden op het eiland lijken zo uit een ansichtkaartje te komen. So pretty. Dit is natuurlijk waar Mauritius zo bekend om staat. Dé stranden. Dus, ben je gek op crispy white zand en op een helderblauwe zee? Dan is een Mauritius vakantie A.K.A dit tropische paradijs zeker iets voor jou.

4.  Always sunny

Op dit eiland is het altijd superlekker weer. Oeh. Zelfs in de winter is het minimaal vijventwintig graden. Heerlijk! Daarom is een Mauritius vakantie dé beste zonnige bestemming voor in ieder seizoen.

5. De rum

Yummy. Op dit eiland maken ze overal hun eigen rum. De drankjes komen in allerlei verschillende smaken, bijvoorbeeld met kaneel, vanille, chili, kokos en meer. And it’s delicious.

Lees ook:
22 redenen waarom een reis naar Curacao op je bucketlist moet staan

6. History 

Wow! Wist je dat Nederland Mauritius ooit in handen had. Dit was nog voordat de Franse en de Briten er waren. Als je een Mauritius vakantie boekt, ga dan zeker opzoek naar de interessante geschiedenis. It’s worth it. 

7. Multi culti 

Het eiland is mega multicultureel. Yes really. De helft van de bevolking is namelijk hindoeïstisch, maar je vindt hier ook moslims en christenen. Tijdens een Mauritius vakantie kom je dus een combinatie van verschillende culturen en etniciteiten tegen. We love it. 

Beeld: pinterest