Food

Dit zijn de griezeligste snacks voor Halloween

Vandaag is het griezeltijd. Een van onze favorieten feesten van dit jaar. Helaas kunnen we het dit jaar niet groots vieren. Daarom hebben wij er een goedmakertje op bedacht. Halloween snacks!

Dit zijn de griezeligste snacks voor Halloween

Reese’s vleermuizen cups
Bij dit receptje gaan we mini vleermuisjes maken met een pindakaas smaakje.

Dit heb je nodig
Oreo’s
Pindakaas
Reese’s mini cup
Eetbare oogjes

Aan de slag
Haal het witte tussen de oreo’s uit en breek de overgebleven koekjes in tweeën. Dit gaat de vleugels vormen. Om de vleugels te laten kleven smeer je een beetje pindakaas op een uiteinde van de oreo’s. Deze plak je op een Reese’s cup. Nu alleen nog de oogjes. Plak deze in het midden van de vleugeltjes met een beetje pindakaas, zodat ze goed blijven zitten.

Bloody Mary cupcake
Bij dit receptje maken we heerlijke cupcakes met een bloederig randje.

Dit heb je nodig
Bakmix voor cupcakes
Aardbeienjam
Witte fondant
Deegroller

Aan de slag
Bak als eerste de cupcakes zoals op het pak beschreven staat. Laat ze vervolgens een beetje afkoelen. Tegelijkertijd kun je alvast beginnen met het uitrollen van de witte fondant. Als het goed plat is kun je er rondjes in het formaat van de cupcakes uitsnijden. Snijd vervolgens een paar krassen in het fondant en leg deze op de cupcake. Plakt dit niet goed? Smeer dan een beetje aardbeienjam aan de onderkant van het fondant en plak het op de cupcake. Vul de krassen met aardbeienjam zodat het bloody lijkt.

Griezelkoekjes
Bij dit recept gaan we zandkoekjes decoreren en ze omtoveren tot griezel koekjes.
Dit heb je nodig
Bakmix voor zandkoekjes
Poedersuiker
Kleurstof
Halloween uitstekers

Aan de slag
Bak eerst de zandkoekjes hoe op het bak beschreven staat. Ben je bij de stap dat je de koekjes in je eigen vormen kunt maken doe dit dan met Halloween uitstekers in de vormen van een pompoen, spookje, oogjes en vleermuizen of in welke vorm dan ook. Terwijl de koekjes een beetje afkoelen kun je alvast aan de slag met het maken van de decoratie. Meng poedersuiker met een beetje water. Voeg vervolgens vloeistof toe in de bakjes waar je het nodig vindt. In de ene bijvoorbeeld zwart of oranje. Creeër zo je eigen griezelkoekjes.

Halloween appelflappen
Bij dit recept maak je lekkere appelflapjes in de vorm van pompoenen.
Dit heb je nodig
16 bladerdeegvierkantjes
4 appels
1 eetlepel kaneel
4 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
1 ei

Aan de slag
Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Stop alle kleine blokjes appel in een grote kom en voeg hier kanaalpoeder, suiker en citroensap bij. Meng dit. Pak er een pannetje bij en doe hier een klein klontje boter in. Voeg de kom toe aan het pannetje en stoof tot de appeltjes zacht zijn. Snijd de bladerdeeg in de vorm van pompoenen. Vind je dat lastig om uit de losse hand te doen? Teken dan eerst een mal uit karton. Snijd vervolgens uit de helft van de bladerdeeg ogen en een mondje. Leg een lepeltje vol appelstukjes in het midden van de bladerdeeg zonder gezichtje en klop vervolgens een ei los. Besmeer de rand met het losgeklopte ei. Leg telkens een plakje met een gezichtje erop en druk de randjes aan met een vork. Besmeer nu ook de bovenkant van de appelflappen met losgeklopt ei. Bestrooi de appelflapjes met een snufje suiker en leg ze in de oven waar ze 15 minuten op 200 graden gaar worden.

Bekijk het filmpje voor veel meer Halloween recepten.

Watch on YouTube

Liever een spooky Nutella cheesecake maken? Klik dan hier.

Beeld: Unsplash

Must reads 👀