Lifestyle

Met deze tips tegen zweetoksels zijn klotsende oksels verleden tijd

Redactie

Terwijl sommige mensen er best wel veel last van hebben, ervaren anderen het helemaal nooit: zweetoksels. Hoewel we allemaal zweten, en zweetoksels dus helemaal niet zo gek zijn, worden sommige mensen onzeker door hun zwetende oksels. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om zweetoksels tegen te gaan. Weg met die klotsende oksels: dit zijn onze tips tegen zweetoksels.

Weg met die klotsende oksels: tips tegen zweetoksels

Tips tegen zweetoksels ➟ oksels wassen
Lichamelijke hygiëne is natuurlijk hartstikke belangrijk om zweetoksels te voorkomen. Zorg er dus voor dat je je iedere dag wast. Heb je geen tijd om te douchen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je oksels reinigt, met behulp van wat zeep en een washandje bijvoorbeeld. Let er wel op dat er geen zeepresten achterblijven, want ook deze kunnen zweten verergeren.

Tips tegen zweetoksels ➟ okselhaar verwijderen
Als je last hebt van een nare geur door zweetoksels, dan is het een goed idee om je oksels te ontharen. Bacteriën blijven namelijk langer zitten door okselhaar, en dit zorgt er dan weer voor dat geur van zweet ook langer blijft hangen. Als je je oksels onthaart, dan kan deze geur veel minder goed worden vastgehouden, en hoef jij je dus ook minder druk te maken om zweetoksels. Oksels scheren zonder stoppels? In dit artikel geven wij je handige tips.

Tips tegen zweetoksels ➟ draag iedere dag nieuwe bovenkleding
Oud zweet is vaak het zweet dat ruikt, dus zorg ervoor dat je iedere dag nieuwe, schone bovenkleding draagt. Het is dus verstandig om dat ene leuke shirtje tóch geen tweede dag aan te trekken, maar voor iets anders te kiezen. Minder bacteriën zorgen namelijk voor minder last van zweetoksels.
Tips tegen zweetoksels ➟ vermijd synthetische stoffen
Het is heel belangrijk dat je rekening houdt met welke stoffen je draagt. Vermijd synthetische stoffen zoals acryl, nylon en polyester, en draag liever katoenen of linnen kleding. Deze stoffen ‘ademen’ meer, waardoor zweet minder vast wordt gehouden.

Tips tegen zweetoksels ➟ let op je eetpatroon
Voeding kan een veroorzaker zijn van zweetoksels, dus het is goed om je hier in te verdiepen. Sommige dingen kun je beter laten staan. Pittig eten, cafeïne en alcohol kunnen overmatig zweten bijvoorbeeld verergeren. Probeer hier dus rekening mee te houden, en probeer te ontdekken waar jouw lichaam op reageert.

Tips tegen zweetoksels ➟ okselpads
Zweten is iets natuurlijks, en het is dan ook normaal om te zweten. Je zult daarom nooit volledig kunnen voorkomen dat je zweet. Mocht je nou die ene, strakke blouse willen dragen, maar houden eventuele zweetoksels je tegen? Dan is er gelukkig nog een andere oplossing. Je kunt okselpads kopen, die je in je kleding kunt plakken. Deze houden het zweet tegen en zorgen ervoor dat jij geen zweetplekken in je kleding krijgt. Een ideale oplossing, toch?

Beeld: iStock