Lifestyle

‘Nog één potje’ en andere herkenbare momenten als jouw lover van gamen houdt

Redactie

Veel jongens, maar ook veel meiden houden van gamen. Heel leuk als je in je eentje bent, maar minder leuk als je in een relatie zit. Vooral vrouwen ergeren zich vaak aan het gamegedrag van hun partner. Houdt jouw lover veel van gamen, en jij iets minder? Dan herken je de volgende situaties ongetwijfeld. 

► ‘Nog één potje’
Altijd als je lief achter zijn/haar computerspel zit, en jij vraagt of jullie samen iets leuks kunnen doen, krijg je te horen ‘nog een potje’. Uh uh, één potje… Dat heb je vaker gehoord. Vervolgens worden er nog minimaal drie nieuwe potjes gespeeld. Alsof je dat niet doorhebt…

► Je kunt beter tegen de muur praten
Het is ontzettend moeilijk om aandacht te krijgen van je partner, wanneer hij/zij bezig is met gamen. De uitspraak ‘je kunt nog beter tegen de muur praten’ is dan ook meer dan juist. Of je nou een vraag stelt, een verhaal vertelt of iets anders doet om aandacht te trekken: het heeft geen nut.

► Is er een nieuw spel uit? Dan is jouw lover een tijdje van de radar
Er komen steeds meer nieuwe spellen uit, en daar is jouw lover dan ook van op de hoogte. Zo nu en dan schaft je lief een nieuw spel aan. Leuk voor hem/haar, maar minder leuk voor jou. Jouw lover is namelijk een tijdje van de radar als er een nieuw spel binnen is. Veel plezier, hè…

► Samen gamen is leuk, maar je lover laat jou absoluut niet winnen
Af en toe gamen jullie samen, omdat je toch een beetje begrip probeert te hebben voor elkaars hobby. En dat is leuk hoor, maar denk maar niet dat jouw lover je laat winnen. Echt niet: jij wil een potje meedoen, dus dan moet je ook maar gewoon tegen je verlies kunnen. 

► Zit niet aan de online ‘carrière’ van je lover
Samen een spel spelen is dus af en toe toegestaan, maar waag het niet om aan de online ‘carrière’ van je lover te zitten. Zijn/haar grootste angst is dat jij een keer per ongeluk een nieuw spel start, waardoor alle zuurverdiende prestaties verloren gaan. 

► Dat eeuwige geschreeuw tijdens het gamen
Je speelt het spel niet, maar toch weet je precies welke termen er gebruikt worden tijdens het favo spel van jouw partner. Vooral tijdens online gamen wordt er heel wat door de huiskamer geschreeuwd. Van gametaal tot scheldwoorden: je hebt het er maar mee te doen.

Beeld: iStock