Films & Series

Wil je weten: dit zijn dé behind-the-scenes feitjes over Emily in Paris

Emily in Paris is misschien wel dé leukste serie van dit jaar, right? Baalde jij ook zo toen je alle afleveringen had gezien? Gelukkig hebben de makers een tweede seizoen aangekondigd. Yay. Voor nu, moeten we het even doen met look-a-like series én een aantal behind-the-scenes feitjes. Oeh! Deze dingen wist je vast nog niet over Emily in Paris.

Emily in Paris behind-the-scenes feitjes 

1. Het camerahoesje 

Emily haar telefoonhoesje is Iconic. Dit hoesje is namelijk Emily’s eigen versie op het naamkettinkje van Carrie Bradshaw. Je weet wel, dé Carrie uit Sex and the City. Het is Lily Collins die op het idee kwam, om het hoesje veel in beeld te laten komen. Lily Collins A.K.A Emily in de serie dus. Op dit moment kun je hét telefoonhoesje nergens meer kopen. Dat hebben ze toch wel mega goed gedaan!

2. De oorbelletjes

Zijn Emily haar oorbellen je opgevallen? Ook deze zijn geïnspireerd door the one and only miss Carrie Bradshaw. Why? Nou, Carrie droeg een goud kettinkje met haar naam erin. Kijk je nu dan anders naar de oorbellen van Emily ;)?

3. De tule rok

Lily Collins voelde zich op de set super vaak net als Carrie Bradshaw. De outfits die ze als Emily aan moest, die hielpen daar zeker bij. Zeker de scène op het feestje bij de Eiffeltoren. Daar had Emily een prachtige tule rok aan. Deze outfit is helemaal door Carrie geïnspireerd. 

emily in paris4. Emily en Mindy

Hoe Darren Star op de namen Emily en Mindy gekomen is? Nou, Emily vond hij gewoon heel erg mooi klinken. Onbewust had het ook een beetje te maken met de naam Amélie en de Franse uitspraak daarvan. Just so pretty. De naam Mindy is voor Darren Star veel persoonlijker. Hij heeft namelijk een goede vriendin in Parijs, die Mindy heet. Wow! Deze mindy was een inspiratiebron voor de Mindy uit de serie. Cool he? 

5. In love met Parijs

De serie is onstaan door Darren Star’s liefde voor Parijs. Oui oui. Darren heeft heel veel gereisd, maar iedere keer kwam hij toch terug in het prachtige Parijs. “I loved the city and hanging out there, so I’ve always been thinking about how to give viewers that experience and share that.” Nou, dat is gelukt hoor, wij hebben genoten van de mooie beelden van die prachtige stad. 

6. Lily en Ashley ook in love met Parijs

De hoofdrolspeelsters Lilly en Ashley A.K.A Emily en Mindy zijn nu ook helemaal in love met Parijs. Lily was er al eens twee weken voor Paris fashion week geweest. Ashley nog nooit. Voor de opnames van Emily in Paris zijn ze er maar liefst van augustus tot en met november gebleven. Wow! Ze hebben Parijs nu door de ogen van echte locals gezien en willen héél graag weer terug. 

 7. De restaurants

De restaurants spelen net als in Sex and the City een grote rol in Emily in Paris. Je ziet Emily supervaak in restaurantjes zitten. En niet alleen in de serie zat de cast vaak in restaurants. Want, in de pauzes konden ze bij diezelfde restaurantjes eten. “We could eat at Café de Flore and have dinner, or a nearby market to pick up food. Or walk next door to a local spot and get a coffee or a juice. The city was at our fingertips. It was a real treat.” 

8. Het prachtige Hôtel Plaza Athénée

Kunnen we een momentje nemen voor hét hotel in de serie? Want, Hôtel Plaza Athénée is natuurlijk prachtig. Om die reden kwam het ook al eens voor in Sex and the City. Ja echt waar. Dit geweldig mooie hotel heeft een grote indruk gemaakt op Lily. “Of all the hotels, to be able to shoot there and run around the hallways and see all of the interior and go, ‘This is where the SATC finale lived and breathed, and now we get to breathe new life into it and bring the Emily aspect into it, it’s so amazing,”

9. Real parisian

Om de serie de echte parisian vibes te geven stuurde Darren Star een aantal schrijvers naar Parijs. Wow! Een deel van de serie stond al vast, maar er is dus ook een deel in Parijs zelf geschreven. Wij krijgen er spontaan zin van om ook te schrijven. 

10. De outfits

Natuurlijk moeten we het ook even over de outfits hebben. Wow. Letterlijk één woord: wow. Wat zag Emily er fabulous uit he? Die outfits zijn grotendeels aan kostuumontwerper, styliste en modeontwerper Patricia Field te danken. Zij heeft de styling van de film gedaan, maar liet Emily ook vaak haar eigen privéstukken dragen. Die prachtige MCM rugtas bijvoorbeeld.  

Wij snappen als geen ander dat je graag een nieuwe serie start, die een beetje op Emily in Paris lijkt. Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt van een aantal superleuke series. Als je Emily in Paris leuk vond, dan ga je verliefd zijn op deze vijf look-a-likes. 

Bron: NSMBL | Beeld: Netflix

Must reads 👀