Beauty

Blond haar zonder verven? Dat kan met deze tips

We willen van alles met ons haar, maar eigenlijk het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven. Lastig als je van plan bent om een ander kleurtje te nemen, want haarfverf is nu eenmaal best wel duur. Maar als jij blond haar zonder verven wil, dan zijn daar gelukkig verschillende manieren voor. Blond haar zonder verven is mogelijk: en wel met deze tips!

Blond haar zonder verven: tips

Blond haar zonder verven ★ Citroensap
Het eerste huis-, tuin- en keukenmiddel voor blond haar zonder verven is citroensap. Wat het beste werkt, is puur citroensap. Dus sap dat je rechtstreeks uit de citroen perst, in plaats van sap uit een flesje. Meng evenveel citroensap met water, en verdeel dit over je haar. Als de citroensap in je haar zit, kun je het beste even in de zon gaan zitten. Was de citroensap na een uurtje zonnen weer uit je haar. 

Blond haar zonder verven ★ Kamillethee
Naast citroensap, is ook kamillethee een handig middel voor blond haar zonder verven. Het is de bedoeling dat je hele sterke kamillethee maakt: 5 zakjes in 750ml kokend water. Was je haar onder de douche met het de sterke kamillethee. Voeg daarnaast 5 eetlepels van de thee toe aan je conditioner, en breng deze in je haar wanneer je de kamillethee uitgewassen hebt.

Blond haar zonder verven ★ Honing
Honing is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een goed middel om je haar mee te ‘blonderen’. In honing zitten namelijk kleine delen waterstofperoxide. Pak 1 tot 2 eetlepels rauwe honing met 500ml water. Breng dit mengsel aan in je haar, laat het een uur intrekken en was het er daarna uit.

Blond haar zonder verven ★ Olijfolie
Iets wat je waarschijnlijk wel in de kast hebt staan, en wat ook nog eens goed is voor het verlichten van je haar is olijfolie. Doe een aantal eetlepels olijfolie in je haar, laat de olijfolie minimaal een half uur intrekken, en was de olijfolie er vervolgens uit met shampoo. Je haar zal niet alleen iets lichter zijn, maar ook nog eens een stuk zachter.

Blond haar zonder verven ★ Zout
Als je in de zomer in de zee zwemt, wordt je haar vaak een stuk sneller licht. De oorzaak? Het zout. Helaas is het niet het hele jaar door lekker weer, maar gelukkig is zout wel het hele jaar door beschikbaar. Meng 75 tot 100 gram zuiveringszout met een klein beetje water, tot het een soort van ‘pasta’ wordt. Breng dit aan in je haar. Spoel de pasta uit en gebruik daarna je normale conditioner.

Blond haar zonder verven ★ Zilvershampoo
Het eerste wat je vindt als je zoekt naar ‘blond haar zonder verven’? Dat is waarschijnlijk zilvershampoo. Zilvershampoo is de laatste jaren steeds populairder geworden, en onmisbaar als jij je haar wilt blonderen. Kies een geschikte zilvershampoo uit, was 1 á 2 keer per week je haar met de zilvershampoo, en je haar zal er al een stuk blonder uit gaan zien.

Blond haar zonder verven is mogelijk, maar we moeten wel realistisch zijn. Als jij heel donker haar hebt van jezelf, dan is het heel waarschijnlijk dat het je niet gaat lukken om blond haar te krijgen met behulp van deze tips. Maar goed, heb je een middenkleur, dan willen deze tips voor blond haar zonder verven jou misschien best goed helpen!

 

 

Beeld: iStock

Must reads 👀