Travel

Au pair in Amerika: zo doe je alsnog die buitenlandervaring op (+ WIN)

Terwijl jij de ontbijtbordjes van de kinderen vult, gaat je telefoon. Het is de moeder van je gastgezin. Of je zin hebt om dit weekend met vrienden te gaan barbecueën. Nadat je enthousiast hebt ingestemd, krijg je alweer een berichtje binnen van je bestie in The States: wat de plannen zijn voor volgende maand, wanneer jullie die toffe roadtrip gaan maken. 

Au pair in Amerika: zo doe je dat op een veilige manier

Misschien herken je het wel: al van kleins af aan droom je van een ervaring als au pair in Amerika. Nu heb je dat diploma in the pocket en rest je nog maar één ding: je koffer inpakken! Alleen, je had er éven geen rekening mee gehouden dat een bepaald virus roet in je plannen zou gooien. Nee, geen paniek! The American Dream hoef je niet in de prullenbak te gooien. Er is een safe way om alsnóg te genieten van je buitenlandervaring. Terwijl je aan je carrière werkt en ook nog eens geld verdient. Echt? Echt. En het leukste is: wij hebben een hele leuke win-actie voor jullie, zodat jouw droom werkelijkheid kan worden. Lees je mee?

au pair in amerika

Als je stapelgek op Amerika én kinderen bent, dan is het Cultural Care programma misschien wel wat voor jou. Deze organisatie helpt je bij een carrière als au pair in Amerika. Ja, in de Verenigde Staten moet je nu ook voorzichtig zijn, maar dat betekent niet dat je tijdens dit jaar als au pair alleen maar binnen hoeft te blijven. In tegendeel! Zo vertelt Laura (24), die op dit moment bij een gastgezin met jonge kids in North Carolina vertoeft, dat ze er ieder weekend met haar Amerikaanse familie erop uit trekt. “Ik ben echt bevriend geraakt met mijn gastgezin, dat is super leuk. En zolang je met de auto op pad gaat, is het hartstikke safe.”

Grenzen verleggen

Doordeweeks zorgt Laura voor de jongste kids van het gezin, maar in het weekend nemen de ouders van het gastgezin haar mee op pad. Ook spreekt ze regelmatig af met vriendinnen die ze via de au pair-community heeft ontmoet. Haar familie missen doet ze dan ook niet echt. “Ze zijn juist super trots op me dat ik mijn grenzen verleg als au pair in Amerika.” Aan het einde van het avontuur krijg je van Cultural Care een maand de tijd om The States te verkennen. En ja, dat kan, ook nu. Laura weet al wat ze gaat doen als haar tijd in het gastgezin erop zit. “Een roadtrip langs de westkust van Amerika lijkt me echt geweldig.”

au pair in amerika

Strengere regels

Noortje (23) keerde afgelopen zomer terug van haar avontuur als au pair in Amerika en dat was wel eventjes wennen. Hoewel ze bij aankomst in Greenwich, Connecticut, direct een paar maanden in quarantaine moest, schrok ze ervan hoe anders dit ging in Nederland. In Amerika waren de regels veel strenger, maar daardoor ook duidelijk. Zo droeg iedereen overal mondkapjes. Eenmaal in Nederland modderde iedereen volgens Noortje eigenlijk maar wat aan. “Ik dacht echt: ‘in wat voor chaos ben ik nu weer beland?!”

Een extra familie

Hoewel je er voor kunt kiezen om een jaar als au pair in Amerika te blijven, is Noortje uiteindelijk twee jaar gebleven. Doordat je in de familie wordt opgenomen, voelt het voor Noortje alsof ze er een extra familie bij heeft. “Ik spreek mijn gastgezinnen nog steeds elke week.” Dan halen ze herinneringen op, zoals het bezoekje dat ze aan Universial Studio’s brachten in Los Angeles. “Dat was súper magisch om mee te maken.”

au pair in amerika

Uit je comfortzone

Maar wat moet je eigenlijk allemaal in huis hebben om die dreamjob binnen te slepen? Volgens Noortje is het belangrijk dat je veel geduld hebt. “Amerikaanse kinderen krijgen pas sinds kort online les. Dat gaat helemaal goed komen, zolang jij er met een open blik ingaat!” Laura, die nog middenin haar avontuur zit, is het daarmee eens. “Ik word hier uit mijn comfortzone getrokken. Ik maak nu mijn eigen keuzes en dat maakt me sterker dan ooit.”

WIN: Zo word je au pair in Amerika

Zie jij The American Dream wel zitten en ben je ready om als au pair in Amerika aan de slag te gaan? Mooi, want wij hebben een héle leuke winactie voor jullie geregeld. Je kan namelijk maar liefst 450 euro op de programmakosten winnen! Super tof, want hierdoor blijft er een heleboel geld over om tijdens je au pair avontuur bijvoorbeeld die toffe roadtrip te maken. Ook kan je een hele toffe goodiebag winnen. Die bestaat uit een weekendtas, een dagtas én een tasje voor je reisessentials. Ook vind je in de goodiebag een notebook, een pen, een popsocket voor aan je mobiel, een waterfles, een handdoek en een sleutelhanger, zodat jij helemaal goed ingepakt bent om aan je Amerikaanse avontuur te beginnen. 

Klik hier om je gegevens op de website van Cultural Care achter te laten, dan doe je automatisch mee. Hier lees je alles over de algemene voorwaarden en wie weet begin jij binnenkort wel aan de mooiste ervaring van je leven!

au pair in amerika

Cultural Care
Als er één organisatie is die jouw au pair avontuur tot een succes gaat maken, is het Cultural Care wel. Dit is namelijk de meest ervaren en grootste au pair organisatie van de wereld. In 30 jaar tijd hebben ze al meer dan 145.000 jongeren geholpen om The American Dream te verwezelijken. 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cultural Care