News

iPhone 12 en iPhone 12 mini: dit is alles wat je moet weten

Gisteravond was het dan ein-de-lijk zover! Naast dat wij vol spanning de persconferentie van Mark Rutte aan het kijken waren, stond er nóg iets belangrijks op de planning. Apple kondigde namelijk de nieuwe iPhone 12 aan. En daar bleef het niet bij, er komt zelfs een iPhone 12 mini aan. Wow!

Gisteravond was het zover, hét moment voor Apple-fans was daar. Wij gebruiken onze iPhone dagelijks met veel liefde en waren daarom razend benieuwd naar het nieuwe model. De iPhone 12 is here baby. En dat niet alleen, want er komt zelfs een mini variant aan! Denk jij erover na om de iPhone 12 of iPhone 12 mini te bestellen? Dan zijn er natuurlijk wel een paar dingen die je moet weten over de toestellen. Wij praten je bij.

iphone 12 pro

iphone 12 mini

iPhone 12: dit moet je weten

Het beeldscherm
Ga jij ook altijd door het leven met een kapot beelscherm? Dan is deze nieuwe iPhone echt wat voor jou. De iPhone 12 is namelijk voorzien van Ceramic Shield. Dat maakt het glas sterker en zorgt ervoor dat je telefoon niet zo snel kapot zal vallen als ‘ie valt. Handig! Ook is het beeldscherm 6.1-inch Retina XDR OLED en dat betekent dat het twee keer zo scherp is als de iPhone 11. Ook is deze nieuwe baby weer een stuk lichter dan z’n voorganger. Vinden wij fijn.

Welke modellen zijn er?
De nieuwe telefoon van Apple is verkrijgbaar in het wit, zwart, blauw, mintgroen, rood en wit. We verklapten het al, maar in dezelfde kleuren komt er ook een iPhone 12 mini! De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauw, goud, grafiet en zilver. 

Draadloos opladen
Flink wat veranderingen dus! Ook het opladen van de telefoon gaat anders. Dit gebeurt namelijk met een magnetische oplader. Die lijkt weer op de oplader van een Apple Watch. Handig: met de MagSafe sual-charger kun je zowel je i​Phone 12 als je App​le Watch tegelijk opladen. Iets minder fijn is dat Ap​ple de adapter en oordopjes niet meer standaard meelevert met de iP​hone. Aan de andere kant is het ook wel logisch, want de meeste mensen hebben al een oplader en airpods. Ook is de doos kleiner, waar uiteindelijk het milieu ook voordeel bij heeft. In dezelfde ruimte passen er bij transport namelijk 70 procent meer iPhones. Lekker bezig Apple.

Vanaf deze datum is de iPhone 12 verkrijgbaar

Zijn jullie nu net zo enthousiast geworden als wij? We get that. Toch moet je nog maar héél even geduld hebben. Vanaf 23 oktober is de iPhone 12 te koop. De 12 Mini en 12 Pro Max komen uit op 13 november.

Watch on YouTube
Bron/beeld: Apple

Wist je dat de iPhone 12 er nu ook in het paars is? Hier lees je er alles over.