Health

AirPods schoonmaken: zo vaak moet het (en zo doe je dat)

De kans dat jij ook AirPods draagt is groot. Misschien draag je ze wel de hele dag door: van Zoom-meetings, tijdens het schoonmaken van je kamer of bij het luisteren van toffe podcasts. Maar, euhm: heb je er ook aan gedacht dat je die oortelefoons ook zo nu en dan moet opfrissen? Nee? Girlscene to the rescue: zó moet je je AirPods schoonmaken.

AirPods schoonmaken: zo vaak moet dat

Bah, oorsmeer! Je AirPods komen met allemaal verschillende plekken in aanraking, zoals in je oorsmeer, dat zich vervolgens weer ophoopt in je oortjes. Yikes. Volgens Apple moeten we onze geliefde oortelefoons dan ook mintens één keer per week grondig wassen. Oei! Deed jij dat al? No worries, je AirPods schoonmaken is a piece of cake.

AirPods schoonmaken: zo doe je dat
Nu je weet hoe vaak je je oortjes eigenlijk moet reinigen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dat dan het beste kan doen. We got you!

1. Verwijder eerst het vuil in de oordopjes. Gebruik hiervoor een tandenstoker of een nog niet gebruikte tandenborstel. Als je het met de tandenborstel doet, moet je ervoor zorgen dat je naar beneden borstelt, terwijl je de speakers naar beneden houdt. Anders is het borstelen vrij nutteloos en heeft het AirPods schoonmaken ook geen zin.

2. Ook de buitenkant van je oortelefoons moeten schoongemaakt worden. Dit kun je het beste doen met een flesje met 70% alcohol. Dit doe je op een wattenstaafje en dan kun je er mee over het oortje. Let er wel op dat dit spul niet in je oortjes komt, want dat kan ze kapot maken.

3. Heb jij oortelefoons met een draad eraan? Dan is het zéker slim om ook de draad schoon te maken. Pak een doekje en schenk daar opnieuw een beetje 70% alcohol op. AirPods schoonmaken? Boenen maar!

4. Nu je toch bezig bent moet je niet vergeten om je telefoon ook schoon te houden. Yep, alleen je AirPods schoonmaken is niet voldoende. We horen je denken: ‘wat een klus’, maar dit is erg belangrijk om te doen. Denk maar aan al die viezigheid die je telkens in je oren hebt. Je oortelefoons reinigen, is goed voor jezelf zorgen ;).

Watch on YouTube

iPhone 12
Je AirPods schoonmaken doe je alleen als je ook een iPhone hebt natuurlijk. Wist je dat de nieuwste versie binnenkort uitkomt? De iPhone 12 komt uit op 13 november. Als jij een echte kluns bent, dan is deze nieuwe telefoon ideaal voor jou, want de iPhone 12 komt met een extra stevig beeldscherm. Lucky you! Ben jij meer van een kleinere telefoon? Dan is de iPhone 12 mini wat voor jou. De nieuwe telefoon van Apple is verkrijgbaar in het wit, zwart, blauw, mintgroen, rood en wit. In dezelfde kleuren komt er dus ook een iPhone 12 mini! De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauw, goud, grafiet en zilver. We can’t wait!

Nieuwe emoji’s
Wist jij al dat Apple komend najaar meer dan 100 nieuwe emoji’s lanceert? Deze zullen jou onder andere gaan helpen bij het omschrijven van het jaar 2020. Want wát een jaar was dat, right? Verder zullen er veel nieuwe mensenemojis bijkomen met veel variaties in huidskleuren en er zullen veel oude emojis omgetoverd worden in een nieuw jasje. Cool! Toch meer interesse in een Apple Watch? Hier lees je er alles over. 

Beeld: Unsplash