Food

Holy quacamoly: zo maak je mini taco’s met quacamole uit de Airfryer

De Airfryer is onze held. Naast lekkere patatjes kunnen we er ook gewoon heerlijke taco’s in maken. Wie houdt er nou niet van taco’s! Wij vertellen je graag hoe je deze super lekkere taco’s met quacamole maakt. Eetsmakelijk! 

Recept: taco’s met quacamole uit de Airfryer

Ingrediënten: 

♥ 100 gram rundergehakt 
♥ 3 vellen filodeeg 
♥ 100 gram zwarte bonen 
♥ 1 groene peper 
♥ 12 tortillachips 
♥ 75 gram crème fraîche
♥ 75 gram gemalen oude kaas 48+ 
♥ 2 eetlepels arachideolie 
♥ 1 eetlepel cajun kruiden 

Ingrediënten quacamole:

♥ een halve rijpe avocado
♥ 1 tomaat 
♥ 1 theelepel citroensap 
♥ 10 gram peterselie 
♥ Snufje komijn 
♥ een kwart van een bosje met koriander

Benodigdheden: 

♥ 12 cakevormpjes

Zo maak je het: 

Stap 1: We beginnen met het maken van de quacamole door de avocado te snijden en te schillen. Doe de helft van de avocado met de komijn koriander, citroensap in een hakmolen of staafmixer, zodat het een mooie puree wordt. Dan breng je het op smaak met een beetje peper en zout. 

Stap 2: Nu maken we de taco’s. Om te starten verhitten we een beetje olie in de koekenpan waar we het gehakt met de cajun kruiden in rullen. Als het gehakt gaar is, gieten we het vet uit de pan af en brengen we het gehakt op smaak met een snufje zout en peper. 

Stap 3: Laat de zwarte bonen uitlekken, terwijl je ondertussen de groene peper heel fijn snijdt. Roer de bonen en de groene peper door het gehakt. 

Stap 5: Dan snijd je de vellen filodeeg in vieren en bekleed je de 12 cakevormpjes met allemaal één stukje filodeeg. Doe het gehaktmengsel in de cakevormpjes en als finishing touch verkruimel je een paar tortillachipjes boven alle vormpjes en doe je de geraspte kaas eroverheen. Bak de mini taco’s in de Airfryer in 8 minuten goudbruin op 160 graden. 

Stap 6: Als allerlaatste maken we nog een kleine tomatensalade. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng deze samen met de overgebleven avocado met de fijngesneden peterselie. 

Stap 7: Haal de taco’s uit de Airfryer en haal de taco’s uit de cakevormpjes. Doe er een beetje crème fraîche op en serveer het samen met de quacamole, tomatensalade en de overgebleven tortillachipjes. Eetsmakelijk! 

Heb jij liever een gerecht met zoete aardappel? Klik dan hier

Bron: Philips | Beeld: Istock

Must reads 👀