Lifestyle

Last van pluizig haar? Een satijnen kussen is je redding

Word jij iedere ochtend wakker met droog pluizend haar dat vol klitten zit? Of heb je van die vouwen in je gezicht die superlang blijven zitten? Dan hebben wij misschien iets heel cools wat je kunt uitproberen. Namelijk, je kussensloop vervangen voor eentje van, tromgeroffel… Satijn. Yes, je kent het vast wel, het zachte en glimmende stofje. Waarom dit zou veel beter voor je is? Wij leggen het graag uit. 

Minder klitten met een satijnen kussen
De meeste dekbedden én kussenslopen zijn gemaakt van katoen. Dit is hartstikke chill materiaal, want het ademt en het neemt vocht op. Toch is die laatste eigenschap helemaal niet zo fijn voor bijvoorbeeld je huid. Ook kan katoen ervoor zorgen dat je iedere ochtend wakker wordt met een droge pluizende klittenboel op je hoofd. Waarom vraag je je misschien af? Nou, eigenlijk schuur je de hele nacht lang met je hoofd en haar over je kussen heen. Al die omhoogstaande haarschubben trekken elkaar aan. Wil je dit voorkomen? Probeer dan dus eens een kussensloop van satijn. Hier glijd je haar overheen. Die haarschubben blijven dan lekker platliggen. Bye bye klitten en pluis. 

Minder gespleten punten
Die omhoogstaande haarschubben kunnen er daarnaast ook voor zorgen dat je haar gaat splijten. In het ergste geval kunnen er zelfs stukjes afbreken. Dit gebeurt vooral bij de mensen die vaak de stijltang gebruiken of het haar bleken. Ben jij zo iemand? Dan herken je vast de mini stukjes afgebroken haar in je bed wel. Worst nightmare right?  Een satijnenkussensloop zal je helpen om dit te voorkomen. Zeg maar hallo tegen lang haar!

satijnen kussen

Glanzend haar
Het wordt een beetje een terugkerend thema, maar die omhoogstaande schubben doen nog meer vervelende dingen. Niet alleen kan je haar er dus van afbreken, ook dof en droog haar komt door het omhoog staan van de schubben. Natuurlijk zijn er superveel producten die je in je haar kunt smeren, om toch die glossy hair look te krijgen. In the end zal het altijd dof en droog blijven, dit komt omdat je iedere nacht met je haar over je kussens blijft schuren. Wil je shiny hair? Buy a shiny pillow. 

Goed voor je huid 
Satijn is niet alleen beter voor je haar, maar ook goed voor je huid. Ben jij iemand die iedere avond braaf zijn skincare opsmeert? Dan kan het zomaar zo zijn dat niet jouw huid, maar je kussens die producten naar binnen slurpt. Een van de benefits van katoen is namelijk dat het vocht absorbeert. Alleen wil jij natuurlijk die vochtige crème liever op je gezicht houden. Nou, satijn wordt dus jouw nieuwe bestie. Dit materiaal slurpt geen vocht op. Alles blijft dus lekker op je gezicht zitten en die haarschubben van je will thank you. 

Als je krullen hebt, dan kunnen er ook nog een hele hoop andere redenen zijn waarom ze droog en pluizen. Wij zijn erachter gekomen hoe je eraan komt én wat je kunt doen om het te voorkomen. Je leest al onze tips hier

Bron: hebjehaarweer | Beeld: IStock