Beauty

Last van pluizende krullen? Zo kom je er vanaf

Als je krullend haar hebt, dan ken je het maar al te goed… Pluizend A.K.A frizzy hair, je hebt er vast vaker last van dan je zou willen. Hoe komt het nou toch dat die pretty bos met krullen zo gaat pluizen? Wij zijn erachter gekomen hoe je eraan komt én wat je kunt doen om het te voorkomen. 

Dit waarom jouw krullen pluizen

1. Je gebruikt een handdoek

Als je krullend haar hebt is het een no no om je haar na het wassen met een handdoek af te drogen. Yes really. Een normale handdoek zorgt er voor dat je haar gaat pluizen en dit is nou net niet de look waar je voor wil gaan. Hoe droog je je haar dan af? Nou, je het speciale microvezelhanddoeken deze geven je een frizz free kapsel. Als je hier geen geld voor hebt, kun je ook een oud T-shirt gebruiken. Dit zal je hetzelfde effect geven. 

2. Te veel en te vaak shampoo

Als je je haar wast, dan is het heerlijk om je hele hand vol shampoo te spuiten toch? Zo veel mogelijk schuim op je hoofd en masseren maar. Doe dit alsjeblieft niet! Gebruik niet te veel en niet te vaak shampoo. Hier droogt jouw boskrullen namelijk enorm van uit. Met als resultaat, drie keer raden, yes pluizend haar. Wil je je haar graag vaker dan een keer per week wassen? Doe dan eens een co-wash. Hiermee was je je haar tussen de echte wasbeurten in met een conditioner. Je haar zal gehydrateerd blijven en dat gaat frizz tegen.

3. It’s damaged

Je haar kan ook enorm gaan pluizen als het beschadigd is. Gebruik je vaak de stijltang? Föhn je regelmatig op de hoogste stand? Of bleek je je haar? Grote kans dat je dan beschadigd haar hebt. Het beste advies wat wij hiervoor kunnen geven is, ga naar je kapper. Laat je beschadigde en gespleten punten goed knippen! Daarna merk je vanzelf dat je haar een stuk minder gaat pluizen.

4. Je speelt ermee

Don’t touch die krullen van je. Laat ze lekker bouncen en hun ding doen als ze droog zijn en in model zitten. Als je met je haar speelt, dan zal je gegarandeerd pluis krijgen.

5. Het is gewoon droog

Als je krullend haar hebt dan is het key om te kijken naar de ingrediëntenlijst van je producten. Er zijn namelijk wat ingrediënten waar jouw haar een hekel aan heeft. Het is belangrijk om alcohol, parabenen en sulfaten te skippen. Altijd even de achterkant lezen dus. Shampoo en conditioners waar deze stoffen niet inzitten zullen je haar dus niet uitdrogen. Gebruik daarnaast regelmatig een deep conditioner en een goede leave in. Your hair will love it. 

Wij zijn gek op de natural hair movement. Toch snappen wij maar al te goed dat het lastig kan voelen om proud te zijn op je eigen haarstructuur. Weetje, All hair is beautifull. Om je een handje op weg te helpen hebben wij hier tips voor type vier haar. Dan rock jij straks ook jouw mooie bos natural hair. 

Bron: Curlyhairtalk | Beeld: IStock