News

Dit is het lekkerste recept voor een vega burger ooit

Wat is er nu lekkerder dan smullen van een sappige burger? Juist, smullen van een burger die helemaal vegetarisch is. Vandaag is het Dierendag en daarom hebben we speciaal voor jullie het meest goddelijke recept voor een vega burger ever. Beloofd. Lees je mee? 

Smullen maar: dit is hét recept voor een Gado gado burger

De klassieke combi van gado gado van groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger is onze favoriet!

Dit heb je nodig voor het broodje
– 4 hamburger broodjes
– 4 eieren
– ½ komkommer
– Gebakken uitjes om te garneren
– 100 gr peen julienne
– 4 vegaburger’s

Dit heb je nodig voor de pindasaus
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– 2 eetlepels donkere sojasaus (bv kikkoman)
– ½ theelepel sambal oelek
– 3 a 4 eetlepels pindakaas
– 100 ml kokosmelk
Of koop een kant en klaar bakje pindasaus.

Aan de slag
Pak een pannetje en doe de eieren daarin met kokend water. Kook ze tot ze hard zijn. Laat ze dan schrikken. Als je er voor kiest je eigen pindasaus te maken, volg dan de volgende stappen. Pak er een pannetje bij. Giet hier de kokosmelk in en de basterdsuiker. Verwarm deze tot de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Daarna schenk je een beetje sojasaus erbij en roer je het door. Als je dit doorgeroerd hebt kun je sambal toevoegen, afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben. Mocht de saus te dik worden dan kun je altijd nog wat melk toevoegen.

We gaan verder met het broodje en het beleg. Pak er een snijplank bij en snijd hier de komkommer en eieren in plakjes. Bak ondertussen de vegaburger in de pan. Snijd de broodjes open, eventueel kun je ze roosteren. Beleg de broodjes met komkommer, handje peen julienne, de burger, plakjes ei en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje. YUM. Je bent helemaal klaar om te genieten van je vega burger.
doe mee aan eet geen dierendag recept

Je feestmaal is sneller vega dan je denkt, zonder dat je je stukje biefstuk mist. Wil je Dierendag samen met je vriendinnen vieren? Kies er dan bijvoorbeeld voor om het simpel te houden met een pizza of pannenkoeken. Wil jij net iets meer uitpakken? Dan hebben wij hier een heerlijk receptje voor jou! Eet smakelijk. 

Bron: wakkerdier | Beeld: Istock

Must reads 👀