Lifestyle

Zó zie je of jouw hond van jou houdt

Jij bent he-le-maal weg van je hond en bent het liefst ieder moment thuis om met ‘m te knuffelen. Begrijpelijk, voor alle hondenliefhebbers. Dat jij gek bent op je hond, dat weet je zeker. Maar is je hond eigenlijk wel gek met jou? Waarschijnlijk wel hoor, maak je niet druk. Maar ben je toch nieuwsgierig? Check dan of jouw hond de volgende dingen doet, want dat zou betekenen dat ‘ie van je houdt.

🐶 In je ogen staren
Als een hond zijn baasje in de ogen staart, kan dit gezien worden als een vorm van ‘knuffelen’. Jouw trouwe viervoeter wordt blij als hij/zij jou ziet en zoekt oogcontact. En als je oogcontact hebt, dan kijkt je hond niet weg. Iets wat honden vaak doen als ze je aanstaren? Hun kop naar de zijkant kantelen. Cute!

🐶 Tegen je aan leunen
Jouw hond is het liefst zo dicht mogelijk bij je, en leunt daarom vaak tegen je lichaam aan. Jij voelt veilig en vetrouwd, en dat zorgt ervoor dat jouw hond je graag opzoekt. En stiekem ook wel heel gezellig toch, zo’n knuffel?

🐶 Je nakijken als je weggaat
Voel jij je ook weleens schuldig als je je huis verlaat, en je hond je na staat te staren? Dat is heel begrijpelijk. Gelukkig staart je hond je wel na omdat ‘ie heel gek op je is. En stiekem kan hij/zij niet wachten tot je weer thuis bent.

🐶 Enthousiasme bij terugkomst
Als je thuiskomt van school of van werk, is er altijd iemand die heel erg blij is om je te zien: jouw hondje. Je wordt altijd warm en vol enthousiasme ontvangen, en je kunt heel wat knuffels en kusjes verwachten bij thuiskomst. Zo fijn!

🐶 Zijn speeltje brengen
Een hond vindt het sowieso heel erg leuk om met een speeltje te spelen, maar als ‘ie een speeltje naar jou brengt betekent dit ook dat je hond je als ‘baas’ ziet. Je hondje wil je een plezier doen door samen te spelen en durft zijn/haar lievelingsbezit met jou te delen. Als dat geen liefde is…

🐶 Je achtervolgen
Het kan soms ontzettend vervelend zijn als je hond je de hele dag volgt terwijl je door je huis loopt, maar je moet weten dat ‘ie dit alleen maar goed bedoelt. Of jullie nou samen wandelen door het bos of samen van de woonkamer naar de keuken lopen: jouw hond doet het het liefst met jou samen.

🐶 Je troosten
Als je humeur niet zo heel goed is, dan voelen honden dit vaak aan. Komt jouw hond weleens naar je toe om je te troosten, wanneer je je rot voelt? Dan doet ‘ie dit omdat ‘ie om je geeft. En zeg nou eerlijk: een knuffel of kus van je hond als je je rot voelt, dat is toch eigenlijk wel het beste geneesmiddel.

🐶 Je likken
Hoewel het misschien niet zo heel prettig en schoon is, is het wel heel erg lief als jouw hond je likt. Je hondje laat zien dat ‘ie om je geeft. Jij geeft ook om je hond, maar om ‘m nou terug te likken? Dat wordt wel heel gezellig. Gelukkig doet een dikke knuffel of een kleine beloning jouw trouwe viervoeter ook heel goed ;-).

Bron: snuffelbox.nl, zooplus.nl | Beeld: iStock