Lifestyle

Gedachten die er door je hoofd gaan als je nog maar een paar euro op je rekening hebt staan

We herkennen allemaal wel dat moment dat je te weinig geld op je rekening hebt staan. Iets met telkens maar weer een stuk maand overhouden. Maar wanneer je minder dan tien euro op je rekening hebt staan slaat de paniek pas echt toe.  

Als je nog nooit behoorlijk broke bent geweest doe je iets geweldig goeds, want de rest van de wereld herkent het gevoel van blut zijn maar al te goed. Wanneer je salaris net is gestort heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan, maar een veel te korte tijd later is er ineens maar weinig over van dat lekkere bedrag. Dit zijn de dingen die je dan denkt!

Deze momenten herken je als je blutter dan blut bent 

1. “Wat zijn de goedkoopste ingrediënten waar ik nog een fatsoenlijke maaltijd mee kan koken?” Oftewel, hoeveel maaltijden kan je koken van een pak rijst en een blok ham?

2. “Valt het op als ik dit weekend wéér bij mijn ouders ga eten?” Nee hoor, de boodschap is ook totaal niet duidelijk als je weer gaat shoppen in de voorraadkast van je moeder.

3. “Of misschien breng ik wel weer eens een bezoekje aan mijn opa en oma.” Groot gelijk, vinden ze alleen maar gezellig om je weer eens te zien. 

4. “Hoe heb ik het in hemelsnaam zo ver laten komen?” Nee, een check op je bankrekening om te zien waar al dat geld is gebleven helpt waarschijnlijk niet zoveel. 

via GIPHY

5. “Misschien moet ik weer een keertje naar de markt gaan om te kijken of ze nog fruit en groenten over hebben.”

6. “Ik ga niemand laten merken dat ik zo weinig geld te besteden heb.” Oftewel, weglachen die problemen!

7. “Hoeveel dagen, uren en minuten duurt het nog voordat ik weer nieuw geld gestort krijg?” Op een papiertje hou je exact bij hoeveel tijd je nog als een broke chick moet doorbrengen.

8. “Morgenochtend wordt écht heel zwaar, want ik kan dan geen lekkere coffee to go betalen van mijn favoriete tentje.” Dráma. Het is waarschijnlijk het beste als mensen je die ochtend met rust laten.

9. “Is er dan niemand die mij wil helpen?”

10. “Zou mijn buurvrouw nog een avondje weg willen met haar man zodat ik op hun zoontje kan passen?” Ook al zit de jongen in kwestie inmiddels al op de middelbare school, geeft helemaal niks. Jij hebt geld nodig, en wel nú.

via GIPHY

11. “Wat voor dingen ga ik allemaal kopen als ik straks weer geld heb?” Online shoppen is ook heerlijk als je je gevulde winkelmandje daarna weer moet wegklikken. 

12. “Misschien moet ik eens kijken bij dat leuke tweedehands winkeltje.” Juist, die winkel die je eerst nooit een blik waardig gunde is nu ineens je favoriete plek.

Beeld: Istock