Food

Dit is het makkelijkste recept voor chocoladetaart ever

Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit recept a.s.a.p. uitproberen. Deze chocoladetaart is onwijs makkelijk te maken en smaakt overheerlijk. De taart is super moist en de frosting smelt lekker weg in je mond. Wij vinden dit de perfecte birthday cake, maar ook gewoon nice om te snacken als je vrienden een avondje komen chillen. Hieronder leggen we stap voor stap uit wat je moet doen. 

Recept voor een makkelijke chocoladetaart 

Ingrediënten voor de taart 
– 150 gram patentbloem
– 150 gram cacaopoeder 
– 150 gram kristalsuiker
– 100 gram bruinsuiker 
– theelepel bakpoeder
– theelepel zout 
– 2 grote eieren 
– 100 gram plantaardige olie
– 170 gram zure room
– 60 gram melk 
– 2 theelepels vanille extract
– 75 gram gekookt water of verse koffie 

Ingrediënten voor de frosting 
– 170 gram melkchocolade fijngesneden 
– 1 theelepel espresso (optioneel)
– 115 gram slagroom 
– Verse aardbeien voor decoratie
– Geschaafde chocolade voor decoratie 

How to make this yummy cake 

First things first, we beginnen met het voorverwarmen van de oven. Deze mag je lekker warm laten worden tot 180 graden. Vervolgens ga je de springvorm die je straks gaat gebruiken alvast invetten. Als je dit gedaan hebt, dan zet je deze eventjes apart. Nu is het tijd om de taartmix te maken en ja, je mag de lepel straks aflikken ;).

de mix maak je door de bloem, cacaopoeder, bruin en witte suiker, bakpoeder, en zout bij elkaar te doen in een grote kom. Nadat je dat gedaan hebt pak je er een tweede kom bij, hierin ga je alle natte ingrediënten stoppen. Met natte ingrediënten bedoelen wij: de eieren, olie, zure room, melk en vanille. Deze mag je langzaam bij de droge ingrediënten gieten. Ondertussen mix je het beslag goed door. Als de hele kom met natte ingrediënten bij de droge zit, mag je het hete water, of de koffie gaan toe te voegen. Ook dit mix je weer goed door. Het beslag moet er donker, dun en velvet achtig uit gaan zien. 

Alles mag nu in de voorverwamde oven en 45 tot 50 minuten gaan bakken. Als de taart helemaal gaar is, laat je hem 30 minuten afkoelen. Daarna kun je beginnen met decoreren. Yay! Let the fun part begin. 

In een kleine steelpan mag je de slagroom boven het vuur gaan verwarmen. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur af. Nu is het tijd om de stukjes chocolade en de espressopoeder erbij te doen. Dit mag je nu goed gaan doorroeren tot dat het er smooth en glossy uitziet. Je hebt nu ganache gemaakt en deze mag je 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Als de waiting time voorbij is klop je de ganache goed door totdat deze fluffy wordt. Dit mengsel smeer je over de afgekoelde taart heen. Vervolgens mag je de geschaafde chocolade en de aardbeien erop gaan leggen en dan is de chocoladetaart helemaal af. Delicious!

Houd jij wel heel erg van bakken, maar is chocolade niet jouw ding? Dan hebben wij hier een heel leuk kaas recept voor je. Want zeg nou zelf, je kunt nooit genoeg cheesy cheese eten toch? Het recept is super easy en je maakt er al je vrienden happy mee. Ben je nieuwsgierig geworden? Je vindt het recept hier

Bron: Bakerbynature | IStock

Must reads 👀