Food

Met dit recept maak jij de lekkerste kaasstengels helemaal zelf

Houd jij ook ontzettend veel van kaas, en is een portie kaasstengels volgens jou dé perfecte snack voor iedere avond? Dan word jij vast heel blij van een makkelijk recept, waarmee jij je favo snack binnen een handomdraai op tafel kunt zetten. In dit artikel vind je precies wat je nodig hebt, en wordt in stappen uitgelegd hoe je ze maakt. Genieten maar!

Welke ingrediënten heb je nodig?

(voor 25 kaasstengels)
★ frituurpan
★ 8 plakjes filodeeg
★ 600 gram oude kaas
★ 1 geklopt ei

Hoe maak je de kaasstengels?

Stap 1 ★
Zet de frituurpan alvast aan

Stap 2 ★
Ontdooi de filodeeg en snijd deze in 4 vierkanten

Stap 3 ★
Snijd de kaas in reepjes (een halve centimeter breed en 8 centimeter lang)

Stap 4 ★
Pak een vierkantje filodeeg en leg het reepje kaas aan het uiteinde. Vouw de zijkanten van het deeg over het reepje kaas, en rol de kaas vervolgens op in de rest van het filodeeg. Het is belangrijk dat er geen gaten meer in het deeg zitten, en dat de kaas dus helemaal bedekt is. 

Stap 5 ★
Klop het ei en smeer dit over de uiteinden van de kaasstengels. 

Stap 6 ★
Doe de kaasstengels in de frituurpan, en haal ze er na een paar minuten weer uit. De kaasstengels moeten nu een goudbruine kleur hebben. 

Stap 7 ★
Laat de kaasstengels nog even uitlekken op een stukje keukenpapier. En voilá: jouw eigengemaakte, overheerlijke kaasstengels zijn klaar om te eten ;-).

Dit makkelijke en heerlijke recept voor kaasstengels is een idee van De Kokende Zussen. Wij zijn in ieder geval groot fan!

Bron: dekokendezussen.nl, Beeld: iStock