Lifestyle

7 herkenbare struggles als je een ‘resting bitch face’ hebt

Terwijl sommige mensen zóveel lachen dat ze aan het einde van de dag wel last moeten hebben van hun kaakspieren, word jij vaak de persoon met de ‘resting bitch face’ genoemd. Sommige mensen kijken nou eenmaal neutraler dan anderen, so be it. Het is nou eenmaal zo, maar als jij een resting bitch face hebt, dan zul je de volgende struggles ongetwijfeld herkennen.

Je laat een verkeerde eerste indruk achter
Hoewel je misschien best een vrolijk persoon bent, laat je bijna altijd de verkeerde eerste indruk achter. Doordat je gezichtsuitdrukking nogal chagrijnig of arrogant lijkt, denken mensen vaak al snel dat je dit ook echt bent. Pff, vervelend…

‘Ik dacht eerst dat je echt arrogant zou zijn’
Hoe vaak jij wel niet mee hebt gemaakt dat je iemand beter leert kennen en te horen krijgt ‘Ik dacht eerst dat je echt arrogant zou zijn’. Zelfs de mensen waar je het meest mee omgaat hadden eerst een verkeerde indruk van hoe jij echt bent. De keren dat je dit hebt gehoord zijn niet meer op één hand te tellen. 

Mensen denken vaak dat je boos (op ze) bent
Je wekt vaak de indruk dat je behoorlijk boos bent. Ook als dat niet het geval is. Soms is het zelfs zo dat mensen denken dat je boos bent op hén. En jij maar uitleggen dat dat niet zo is, maar dat je gewoon een standaard resting bitch face hebt. 

restingbitchface herkenbaar
Er wordt heel vaak aan je gevraagd wat er aan de hand is

‘Gaat het wel goed?’ of ‘is er iets aan de hand?’ zijn vragen die jij om de haverklap gesteld krijgt. Heel lief hoor, dat mensen je willen helpen als je er niet echt blij uitziet, maar er is écht niets aan de hand.

Je krijgt vaak te horen dat je meer moet lachen
‘Ach meisje, je hebt zo’n mooie glimlach. Je moet echt vaker lachen!’. Op een of andere manier hebben mensen er heel veel moeite mee om te accepteren dat jij gewoon standaard ietwat bozer kijkt dan anderen. Je krijgt ontzettend vaak te horen dat je ‘meer moet lachen’. Eigenlijk werkt dit averechts, want je wordt er gek van…

Je lokt onbewust ruzie uit tijdens een avondje uit
Tijdens een avondje stappen lok jij soms onbewust ruzies uit, omdat je ‘arrogant’ naar iemand kijkt. En ja eerlijk is eerlijk, als er alcohol in het spel is kunnen mensen hier soms iets feller op reageren. Jammer van je leuke avond, dus probeer er vooral niet op te reageren ;-).

Het lukt je gewoon niet om vrolijker te kijken
Je hebt al best vaak geprobeerd om van je ‘resting bitch face’ af te komen, maar het lukt je gewoon écht niet. Onbewust neem je natuurlijk je neutrale blik weer aan. Niks aan te doen, en dat hoeft ook niet: jij bent goed zoals je bent!

Beeld: iStock