Lifestyle

Deze dingen snap je alleen als je heel direct bent

Sommige mensen hebben er een handje van om subtiel te zijn, terwijl anderen juist hartstikke direct zijn. Hoor jij bij die laatste categorie? Dan heb je vast weleens te horen gekregen dat je echt ‘keihard’ kunt zijn. Direct zijn heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Ben jij best wel direct? Dan herken jij de volgende situaties sowieso.

Mensen vinden dat je bot overkomt
Het eerlijke antwoord is niet altijd het antwoord dat mensen willen horen. Maar omdat jij wel altijd eerlijk en direct bent, kunnen mensen jou soms nogal ‘bot’ of bitchy vinden. Je kunt dan gewoon aan hun gezicht zien dat ze geschrokken zijn van je opmerking. Oeps, ehh… Sorry?

Soms kwets je mensen zonder dat je het doorhebt
Het is voor jou niet meer dan normaal dat je zegt waar het op staat. Maar voor sommige mensen geldt dit niet. Als jij weer eens een directe opmerking maakt, kan het daarom zomaar zo zijn dat je iemand kwetst. Misschien was dit niet de bedoeling, maar zo kwam je onbewust toch over op de ander.

Je vindt het heel irritant als mensen om dingen heen draaien
Het voordeel van direct zijn is dat de ander weet waar hij/zij aan toe is. Als het aan jou lag mocht iedereen direct zijn, want dat maakt het leven zoooooveel duidelijker. Je vindt het dan ook ontzettend irritant als mensen om dingen heen gaan draaien. Hallo, geen smoesjes: zeg gewoon luid en duidelijk waar het op staat…

Mensen komen vaak bij jou voor advies
Omdat jij bekend staat als een direct en eerlijk persoon, komen mensen graag bij jou voor advies. Niet omdat ze het per se leuk vinden wat je tegen ze te vertellen hebt, maar ze weten wel dat je eerlijk bent en gewoon zegt waar het op staat. Op die manier hoeven ze niet uit te vogelen wat je nou eigenlijk met je advies bedoelde, want dat weten ze binnen no-time. 

Maar anderen durven juist niet iets tegen je te vertellen
Sommige mensen komen dus vaak bij jou voor advies, maar bij andere mensen werkt jouw directheid averechts. Omdat jij misschien niet altijd het antwoord geeft dat mensen willen horen, kunnen mensen jou nog weleens vermijden. Ze hebben gewoon geen zin in je oordeel. Tja, het is niet anders…

Beeld: iStock