Food

Alle Red Velvet-lovers opgelet! Zo maak je een Red Velvet Drip cake

We kunnen nooit genoeg krijgen van red velvet. Het heeft zo’n lekkere smeuïge smaak. Daarom hebben wij een nieuw recept voor jullie, namelijk de Red Velvet Drip cake. Deze taart kun je bijvoorbeeld bij je verjaardag aan je vriendinnen of familie aansnijden. Gegarandeerd dat iedereen ervan zal smullen. Bovendien is het ook een feestelijke taart door alle kleuren en natuurlijk de drip. Je kan ‘m natuurlijk ook op elke andere dag van het jaar maken. Lees je mee met het recept voor een yummie Red Velvet Drip cake?

Recept voor een red velvet drip taart

Wat heb je nodig: (ingrediënten voor 6 personen)

Red velvet beslag 
– 180 g bloem
– 72 g zachte ongezouten roomboter
– 180 g suiker
– 1,80  eieren
– 1,20 el cacao
– 1,20 el rode (natuurlijke) kleurstof
– 1,20 tl vanille-extract
– 0,60 tl zout
– 150 ml karnemelk
– 0,60 tl baking soda
– 0,60 el wittewijnazijn

Frosting
– 240 g roomkaas
– 90 g zachte ongezouten roomboter
– 216 g poedersuiker

Extra nodig
– Handmixer
– 2 springvormen doorsnede 18 cm bekleed met bakpapier
– Satéprikker
– Spuitzak

Drip
– Kant en klare drip
Of
– Witte, melk of pure chocolade
– 125 milliliter slagroom
– 1 eetlepel honing
– 125 gram chocolade callets
– 25 gram boter

Een Red Velvet Drip cake maak je zo

Zet je schrap, het bereiden van deze Red Velvet Drip cake duurt ongeveer een uur en 40 minuten. Je bent dus wel even zoet. Het is een pittige klus, maar wij hebben alle stapjes duidelijk voor jullie uitgelegd. Wil je de uitleg ook in een filmpje? Klik dan hier.

Fase 1 
Je moet straks je oven voorverwarmen op 180 graden celcius. Je kunt het nu ook al doen, maar dan staat je oven best lang voor niks aan. Pak een kom. Zeef bloem boven de kom. Dit doe je zodat je geen klontjes krijgt. Pak nu een andere kom. Hierin doe je boter die je een beetje los mixt. Doe er vervolgens de suiker en eieren bij.

Fase 2
We pakken weer een andere kom. Hier gaat cacao in met vanille extract en de rode kleurstof. Soms moet je er een klein beetje water bij doen zodat het wat vloeibaarder wordt. Doe dit bij de suiker, boter en eieren. Give it a good mix. Nu gaan we de rode kleur maken die we zomenteen toe gaan voegen bij het beslag wat we net hebben gemaakt. Doe cacao in een bakje met vanille extract en de rode kleurstof. Meng dit. Soms moet je er ook een beetje water in doen om het wat dunner te krijgen. Voeg het nu toe bij het beslag.

Fase 3
We gaan nu verder met de karnemelk. Eerst doen we hier zout in. Dan gaan we bloem en karnemelk om en om in het beslag doen. Een paar lepels bloem en vervolgens een paar slokken karnemelk, tot het op is. Mix het ondertussen door elkaar. We pakken nu een glas, daarin doen we baking soda en witte wijnazijn. Dit gaat een beetje stijgen, niet schrikken. Dit doen we ook bij het beslag. Het beslag gaan we verdelen in twee springvormen. Dat betekent dat je twee lagen met Red Velvet Drip cake gaat krijgen. Dit gaat een halfuur in de oven.

Fase 4
Ondertussen gaan we frosting maken. Tijd om stil te zitten hebben we niet. Neem de creamcheese en boter. Meng deze. Voeg vervolgens poedersuiker toe. Doe dit mengsel in een spuitzak en stop deze in de koelkast. Als het tijd is om ze eruit te halen laat je ze heel even afkoelen. Vervolgens haal je de ring eraf. Als de taart helemaal afgekoeld is en de spuitzak koel is kun je deze uit de koelkast halen. We gaan de red velvet nu onderspuiten met de frosting. Bouw je taart op. Red velvet, dan frosting en dan weer red velvet. Ben je tevreden met je bouwsel? Dan kun je nu je hele taart onderdompelen in de frosting tot het een glad geheel wordt. 

Fase 5
We gaan nu aan de slag met de drip. Je kunt kant en klare drip kopen bij verschillende winkels en natuurlijk online. Dan krijg je een flacon met daarin het goedje erin wat je langs en of op de taart gaat spuiten. Stop het flaconnetje voor gebruik in de magnetron of doe het in een bakje heet water. Spuiten maar! Leef je uit. Er is geen bepaalde manier hoe je dit het beste kunt doen.

Nu kun je je taart natuurlijk ook nog versieren met marsepein, fondant, zuurstokken, eetbare kraaltjes en nog veel meer. Maak er een echt red velvet feestje van! 

Bron: 24kitchen, rutgerbakt | Beeld: Istock

via GIPHY