Lifestyle

10 dingen die je herkent als je thuis de jongste bent

Ben jij ook de jongste thuis? Dan werd jij thuis vast het meest verwend. Als jij een paar nieuwe sneakers nodig had, kreeg je deze gewoon meteen. Zonder er ook maar iets voor te hoeven doen. Chill toch? Obviously zijn er ook minder leuke kanten aan de jongste zijn. We hebben 10 herkenbare dingen voor je op een rijtje gezet. 

10 dingen die je herkent als je thuis de jongste bent 

1. Jij krijgt alles waar je maar om vraagt 

Omdat je de jongste bent krijg jij van je ouders alles wat je hartje begeert. Waar je grote broers of zussen moeten smeken om bijvoorbeeld nieuwe kleding, krijg jij het gewoon meteen. 

2. Jouw broer en zussen doen alsof je niks begrijpt 

Jouw broers of zussen zijn natuurlijk wat ouder dan jij. Je bent niet voor niks de jongste thuis! Als jullie een discussie hebben, dan doen zij meteen alsof je een baby bent en helemaal niks begrijpt. Hallo je bent de jongste, maar zeker niet de domste, as if. 

3. Kind, wat lijk je toch op je grote broer of zus 

Je opa is jarig en de hele familie is bij elkaar samen op zijn verjaardagsfeest. Met dit soort momenten hoor jij ontzettend vaak ‘kind wat lijk je toch op je zus’. Dan schiet er altijd door je hoofd ja, maar wel A cuter version!

4. Van jou wordt veel verwacht 

Voor jouw ouders ben je het laatste kind. Dat betekent, de laatste poging om de opvoeding perfect te doen. Er wordt dus thuis veel van je verwacht: een top diploma en een goede baan. Dat is wat jouw ouders het liefst bij jou zien. 

dit  herken je als je de jongste thuis bent

5. De fouten die jouw broers of zussen maakte zijn life lessons voor jou

Altijd te laat thuis komen, geld uit mama haar portemonnee stelen. Dit zijn bad habits die jouw broers of zussen hadden. Deze fouten heb jij niet overgenomen. Je hebt immers gezien hoeveel huisarrest zij kregen. 

6. Thuis werd je gepest 

‘Je bent geadopteerd’, dit is iets wat je sowieso vaak gehoord hebt toen je aan het opgroeien was. Jouw broers of zussen pestte jou maar al te graag. Het ging er altijd hard aan toe. Gelukkig kunnen jullie het nu wel goed met elkaar vinden. 

7. Je hoefde nooit wat in het huishouden te doen

Als je nog samen met je broers of zussen woont dan is dit nu waarschijnlijk al veranderd. Toch hoefde jij pas op veel latere leeftijd mee te helpen met het huishouden. Je broers of zussen begonnen daar veel eerder mee, lucky you. 

View post on Instagram
 

8. Kleding geen bezwaar 

Als je binnenkort een feestje op de planning hebt staan, dan wil je vast ook een leuke outfit om in te shinen. Hier heb je jammer genoeg niet altijd geld voor. Gelukkig is er dan nog de kast van je siblings. Zij hebben altijd wel een cool t-shirt of een mooie jurk te leen.   

9.  De schuld krijg jij nooit 

Jouw broers of zussen krijgen altijd overal als eerst de schuld van. Zij zijn de oudste en dus ook de wijste! Jij had nog niet beter kunnen weten toch? 

10. Forever young 

Iedereen ziet jou forever als de jongste. Ook als je straks bejaard bent en in een tehuis woont. Je bent en blijft altijd het jongste kind.  

 

Monica Geuze haar dochtertje Zara-Lizzy, is op dit moment enigskind. Nu Momo happy in love is, sluit zij gezinsuitbreiding niet uit! Hier kun je alles lezen over Monica die wel een tweede kindje zou willen. 

 

Bron: Cosmopolitain | beeld: Unsplash