Fashion

Trend alert: pofmouwen zijn helemaal terug dit najaar

In de jaren 80 waren ze al eens eerder hot: de pofmouwen. We hebben goed nieuws voor iedereen die ervan houdt! Namelijk, we gaan ze dit najaar heel veel zien. Pofmouwen komen in allerlei varianten. Ze kunnen op jurkjes, tops of bloesjes. Er zijn lange mouwen, die tot je pols komen. Ook heb je schattige korte mouwen, die voor lekker veel drama zorgen op je bovenarm. Voor welke variant je ook kiest, ze doen allemaal hetzelfde. Ze geven een girly en oversized look aan je schouders! In dit artikel vind je inspiratie om je een handje op weg te helpen met deze nieuwe trend. 

Pofmouwen: waar komen ze vandaan

De pofmouw bestaat eigenlijk al superlang. Ver voor de 80’s was deze kledingstijl al eens trending. Deze oversized mouwen komen namelijk uit de Renaissance-periode. In de negentiende eeuw waren de mouwen mega populair. Vrouwen droegen pofmouwen all day everyday met een laag decolleté. Deze volumineuze schouder look noem je ook wel ballonmouwen en ze kregen een come back in de 80’s. Naast gekke printjes en wijd uitlopende broeken waren ballonmouwen toen dus ook echt een musthave. Zoals met alle trends zie je dat ze in de loop der jaren afgestoft worden en weer gedragen mogen worden! Dat betekent dat het dit najaar weer pofmouw season is

Zelf pofmouwen dragen 

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je zelf de pofmouw look rocken? Nice! Weet je niet helemaal hoe je deze look kunt stijlen? We got you. Hieronder hebben wij wat voorbeelden voor je samengesteld. 

Instagram babes to get inspiration from 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tamara Kalinic (@tamara) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝕽OMY D’FONSECA (@romydfonseca) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NIKKIE (Nikkie Plessen) (@nikkie_official) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Xenia Adonts (@xeniaadonts) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Li (@mrsjamieli) op

 

Een andere trend die je dit najaar veel zal zien zijn de chunky laarzen. Als je het ons vraagt is de combinatie van laarzen en pofmouwen een match made in heaven. Het contrast tussen de girly mouwen en de stoere boots zorgt ervoor dat je er gegarandeerd fleek uitziet. Wil je meer lezen over chunky laarzen? Kijk dan vooral hier. 

Shop hier onze favoriete chunky laarzen voor het najaar

 

 

Bron: NSMBL | Beeld: GettyImages