Lifestyle

Dit zijn de beste foundations voor een donkere huid

Meiden met een donkere huid herkennen deze struggle vast! Foundations kopen is een echte zoektocht, want veel keus is er jammer genoeg niet. In een zee van de ivoortinten, is er heel weinig chocolade of mokka te spotten. Gelukkig merken we door de jaren heen dat steeds meer merken de shades gaan uitbreiden. Finally! In dit artikel kun je alles vinden over de perfecte foundations voor dark skin babes. 

De beste foundations voor een donkere huid

Beyoncé zingt in het lied Dark Skin Girl, over hoe mooi een donkere huid is. And damn she’s right. Om je een handje op weg te helpen zetten wij voor jou de make-up merken op een rijtje die de mooiste bruine shades hebben! Je vindt alle foundations onderaan de pagina.

Hier moet je op letten als je een foundation shade uitzoekt

Als je een foundation gaat kopen, is het belangrijk dat de kleur matcht met jouw gezicht. Een te donkere of te lichte foundation wordt niet een met je huid. Test dus altijd even het product voordat je hem aanschaft. Dit kun je het best doen door een swatch te maken. Je maakt met je vingers een streep van foundation op je kaaklijn. De foundation is de juiste kleur als je hem niet ziet zitten! 

Natural cool or natural warm 

Als je een kleur hebt gevonden die goed past, dan moet je nog bepalen of je een koele of warme kleur wil hebben. Wij zeggen: kies altijd warm! Dit geeft je  gezicht namelijk een stalend effect. Een koele foundation kleur kan ervoor gaan zorgen dat je grauw of grijs wordt. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Kies daarom voor een warme shade met een gele of oranje ondertoon. Vind je het lastig en kom je er in je eentje niet helemaal uit? Bij Douglas of ICI Paris kan er voor jou worden gekeken welke kleur jij nodig hebt. Don’t be shy! De medewerkers helpen je graag op weg. 

Grootste assortiment aan foundation shades bij Fenty Beauty 

Jammer genoeg hebben wij hier in Nederland niet de amazing make-up winkel Sephora. Mocht je binnenkort een tripje naar het buitenland maken, neem daar dan vooral eens een kijkje. Sephora verkoopt merken die je in Nederland niet kunt kopen. Fenty Beauty van Rihanna bijvoorbeeld. Dit merk heeft maar liefst 50 verschillende tinten foundation. Bij Fenty vind je dus sowieso een shade die aansluit bij jouw melanin. 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Drugstore merken die het proberen waard zijn 

Heb je een wat kleiner budget? We got you girl. Bij de drogist moet je opzoek gaan naar de Maybelline Fit Me foundation. Zij hebben namelijk best veel verschillende tinten bruin. Ook bij Milani en NYX zou je goed moeten kunnen slagen. Deze twee kun je niet bij de drogist kopen, maar bij verschillende webshops. Voor NYX kun je ook in store terecht. Ook hier kan je worden geholpen als je dat fijn vindt. 

 

Shop hier onze favoriete foundations voor een donkere huid 

 

Als het aankomt op oogschaduw dan staat bij iedereen een andere kleur het mooist. Toch zijn er een aantal tips die je opweg kunnen helpen. Je vindt ze hier! In dit artikel lees je alles over kleuren die een donkere huid complimenteren.  Natuurlijk hoef je je er niet aan te houden, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om wat inspiratie op te doen. 

 

Beeld: IStock