Lifestyle

Herkenbare struggles aan het begin van het schooljaar

Het nieuwe schooljaar is inmiddels weer begonnen. Tijd om weer om te schakelen en uit de vakantiemodus te komen, want je zult nu toch echt weer aan de bak moeten. Het nieuwe schooljaar brengt een aantal struggles met zich mee, die iedereen die naar school gaat ongetwijfeld zal herkennen. Dit zijn herkenbare struggles aan het begin van het schooljaar.

1. Wel of niet boeken aanschaffen?
Als je aan het eerste leerjaar van je nieuwe studie begint, is de kans groot dat je zonder twijfel alle boeken aanschaft die op de boekenlijst staan. Echter is het zo dat uit de praktijk vaak blijkt dat je de helft van de boeken niet eens gebruikt. Jammer geld, toch? Om die reden is het moeilijk om van tevoren te bepalen welke boeken je wel / niet aanschaft. Dan maar de eerste week afwachten en even inschatten welke boeken onmisbaar zijn. Scheelt je heel wat centen.

2. Wat heb je allemaal nodig?
Wanneer je het schoolboeken probleem hebt opgelost, volgt het volgende probleem: wat heb je allemaal nodig? Dit is vooral moeilijk wanneer je met een nieuwe opleiding begint, want je hebt eigenlijk geen idee wat je kunt verwachten. Heb je notitieblokken nodig? Welke software moet je downloaden? No stress, het komt allemaal goed!

 

3. Het vinden van je rooster
In de zomer zijn roostermakers weer bezig geweest om roosters samen te stellen. Het is altijd even wachten totdat je rooster online staat. Maar wanneer je rooster dan eindelijk online staat, is het vaak een hele opgave om ‘m te vinden. Na behoorlijk wat uren zoeken heb je dan eindelijk je rooster gevonden.

school huiswerk

4. Opstartproblemen
De zomervakantie was lang leve de lol, maar nu moet je echt weer aan de bak. Een hele omschakeling, en dat kan heel wat moeite kosten. Je moet echt weer je best doen om op te letten in de lessen en je te focussen op school. Pas op voor uitstelgedrag, want daar zul je uiteindelijk veel last van krijgen!

5. Leuke dingen plannen
Nu je weer meer verplichtingen hebt, is er minder tijd voor leuke dingen. Natuurlijk is het wel belangrijk om de nodige leuke dingen te blijven doen, want anders zou het leven wel heel saai worden. Helaas hebben al jouw vriendinnen een ander rooster en is het vooral in het begin van het jaar behoorlijk puzzelen om een datum te prikken samen. 

 

6. Nieuwe mensen leren kennen
Niet iedereen zal dit puntje als een struggle zien, maar veel mensen ook weer wel: nieuwe mensen leren kennen. Een nieuw schooljaar betekent vaak ook een nieuwe klas, dus je zult weer moeten socializen. Gelukkig hoeft het helemaal niet eng of moeilijk te zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Wees gewoon lekker je leuke zelf, en je zult uiteindelijk de beste vriendschappen overhouden ;-).

Beeld: iStock

Must reads 👀