Food

Zo maak je raspberry cheesecake brownies

Houd jij net als wij net zoveel van de combinatie frambozen en chocolade? Dan hebben we goed nieuws voor je. Deze raspberry cheesecake brownie is namelijk om je vingers bij af te likken. Ook nog eens super makkelijk om zelf thuis te maken. Bel je besties op, want dit gaat een middagje bakken worden. YUM.

Zo maak je de raspberry cheesecake brownies

Dit heb je nodig:

– 200 gram pure chocola (70%)
-200 gram zachte boter
-250 + 150 gram kristalsuiker
-5 eieren
-110 gram bloem
-400 gram roomkaas
-1 theelepel vanille-aroma
-120 gram frambozen (uit de diepvries)
-Boter om de vorm in te vetten
-Bakpapier
-Vierkante of langwerpige brownievorm, ongeveer 20×30 cm

Het maken van de raspberry cheesecake brownies duurt ongeveer 20 minuten, daarna moet de taart nog 45 minuten in de oven op 170 graden celcius.

Snel aan de slag met de raspberry cheesecake brownies!

Okay, let’s go! Verwam de oven voor. Pak een pannetje waarin je de chocolade laat smelten. Dit moet afkoelen. Ga ondertussen verder met het volgende. Stop 200 gram boter in een kom samen met 250 gram suiker en mix dit. Als de boter zacht is voeg je de 3 eieren om de beurt toe. Klop het eimengsel tot een beslagmengsel met de suiker en boter. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe die ondertussen is afgekoeld. Nu mag de 110 gram bloem toegevoegd worden. Meng dit nogmaals tot een geheel.

Pak nu een andere kom waarin je 400 gram roomkaas, 150 gram suiker, 2 eieren en vanille-aroma doet. Meng dit door elkaar. Je gaat nu de raspberry cheesecake brownie in een bakvorm doen. Wij raden aan om deze eerst in te vetten. Giet eerst het chocolademengel in de ingevette bakvorm. Giet vervolgens het roomkaasmengsel over het chocolademengsel. Verdeel de frambozen over het mengsel. 

Bak de brownies 45 minuten op 170 graden celcius in de oven. Haal de bakvorm met daarin de brownies uit de oven. Belangrijk is dat je de brownies laat afkoelen en ze vervolgens 3 uur in de koelkast laat staan.

Nu lekker opsmullen!

Wil je liever een Oreo Tony’s Chocolonely frambozen cheesecake taart maken? Klik dan hier.
Heb je liever iets gezonders maar ook lekker? Bekijk dan hier de vijf lekkerste bananenbrood recepten.

raspberry cheesecake brownies recept

Bron: culy.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀