Beauty

Castorolie: wat deze wonderolie precies doet met jouw huid en haar

Heb jij weleens van castorolie gehoord? Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, is een werkzame olie als het gaat om huid en haar. Het is een plant met rode vruchten die heel snel groeit. Geen wonder dat jouw haar langer wordt met deze olie. Maar wat doet het nog meer met je huid en haar?

Wat zit er in castorolie?

Castorolie komt uit de vrucht van de Ricinus Communis. Dit is een plant met rode vruchten die ontzettend snel groeit.

De olie bevat een vetzuur dat bekend staat als ricine. Daarnaast bevat het oleaten en linoleaten. Deze ingrediënten zitten vol met omega 6 en omega 9 vetzuren. Ze zijn belangrijk bij het herstellen van de huid en het haar. Ricinolzuur helpt daarbij het haar gezond en sterk te houden.

Wat doet castorolie met je haar?

In castorolie zitten dus omega 9 vetten. Hierdoor zorgt de olie ervoor dat juist droog en pluizig haar er weer gezond uit gaat zien. Zo kan het weer gaan glanzen. Hoe je de olie gebruikt? Masseer een aantal keer per week de wonderolie op je hoofdhuid en laat het ‘s nachts intrekken. Daardoor stimuleer je de doorbloeding. Was het de volgende ochtend goed uit en was je haar met shampoo. Let op: zorg echt dat je het er goed uitwast, anders heb je de kans dat je hoofdhuid er nog een beetje vet uit ziet.

Castorolie maakt niet alleen je haar glanzend en egaler. Het ondersteunt ook bij het herstellen van gespleten haarpunten. Ook gekleurd haar of haar dat vaak gebruikt wordt door een föhn of stijltang, wordt beschermd door castorolie. 

Shop hier oliën voor je haar:

 

 

castorolie hoofdhuid vrouw masseren

Wat doet castorolie met je huid?

Ricinusolie heeft een voedende werking. Je kan de olie dus ook gebruiken bij een droge huid en om veroudering tegen te gaan. Het kan zelfs lijntjes verminderen en zorgen voor een egale huid. Daarnaast kan de olie zelfs helpen om jouw make-up eraf te halen en onzuiverheden te verwijderen. Super handig. Tenslotte is castorolie ook als een massageolie te gebruiken. 

De lage molecuulmassa in castorolie, maakt dat de olie diep in de buitenste laag van de huid kan binnendringen. Dit betekent dat de olie kan worden gebruikt voor een droge of een gevoelige huid, zodat het weer een frisse uitstraling krijgt.

Tot slot kan je de olie ook gebruiken voor je wimpers en wenkbrauwen. Net zoals voor je hoofdhaar, kan je dit ook op dezelfde manier gebruiken. De castorolie aanschaffen? Bekijk ‘m hier

Shop hier oliën voor je huid:

 

 

Bron: Castorolie.nl, Naturalheroes.nl | Beeld: iStock