Films & Series

Netflix films: Someone Great

Heb jij dit weekend nog niks op de planning staan en wil je even lekker voor de buis onderuitzakken en een romantische film waarbij je tissues nodig hebt kijken? Dan hebben wij een goed nieuws. Iedere week delen wij een Netflix filmtip met jou, zodat je voor alle movie nights op de bank genoeg inspiratie hebt. Nog niks in de agenda staan? Lees dan snel mee, want dit keer is het de film Someone Great.

Netflix filmtip: Someone Great

Pak je zak popcorn en tissues er maar bij, want deze film is vermakelijk, hartverscheurend en heeft een goede dosis humor.

Even een korte samenvatting om je te overtuigen dat deze film het waard is om te kijken! Jenny, gespeeld door Gina Rodriguez (beter bekend als Jane the Virgin) speelt de hoofdrol. Dat is al een hele goede reden om de film te kijken, wie is er nou niet gek op haar acteer skills. Ze krijgt in de film haar droombaan aangeboden en besluit ervoor te gaan. Dit betekent dat ze naar een andere stad moet verhuizen, ver weg van huis. Haar vriend Nate, waar ze al negen jaar mee samen is, maakt het uit, omdat hij geen lange afstandsrelatie wil. Jenny haar hart is gebroken. Ze besluit haar twee beste vriendinnen op te bellen en nodigt ze uit om in de avond naar een feest te gaan. Haar ene vriendin, Erin is een extroverte vrouw. Ze worstelt met haar gevoelens voor een vrouw waarvan ze twijfelt of ze een relatie moet beginnen. Haar andere vriendin Blair is verlegen, heeft stiekem wel een stoute kant en heeft een ontzettende saaie, aanhankelijke vriend waarmee ze het moet uitmaken. Om bij het feest te komen zodat Jenny haar gedachtes op iets anders kan richten zijn er wel kaartjes nodig. Dit blijkt nog een hele uitdaging te zijn. Uiteindelijk krijgen de vriendinnen het toch voor elkaar om naar het feest te gaan. 

Een leuk weetje: de inspiratie van de film was het album 1989 van Taylor Swift, en dan met name het liedje “Clean.” Wat het nog leuker maakt, is dat Taylor na het kijken van Someone Great ook erg geïnspireerd werd en “Death by a Thousand Cut” schreef. Daarnaast is Lorde haar nummer “Supercut” ook een grote inspiratiebron geweest. De liedjes zijn ook terug te horen in de film.

Heel veel kijkplezier bij deze film! Vergeet niet je vriendinnen uit te nodigen en lekkere hapjes te halen.  Wil jij toch liever een andere film kijken deze week? Zie hier dan bijvoorbeeld onze lijst met nieuwe Netflix films

Watch on YouTube

Bron: Netflix-Nederland