Lifestyle

Even omdenken: dit zijn de voordelen van het dragen van een mondkapje

Het is ontzettend warm, onhandig en je vergeet het steeds: een mondkapje dragen. Om het coronavirus tegen te gaan moeten we (tot nu toe alleen nog) mondkapjes dragen in het openbaar vervoer. In andere landen moeten de mondkapjes zelfs overal binnen worden gedragen. Het is misschien vervelend, maar als je even kunt omdenken: er zijn ook (kleine) voordelen aan het dragen van mondkapjes.

➙ Het biedt bescherming
Dit is natuurlijk de nummer één reden om een mondkapje te dragen: het biedt – als het goed is – bescherming tegen het coronavirus. Als mensen een mondkapje dragen wordt het virus zo min mogelijk verspreidt, en we willen er natuurlijk alles aandoen om zo min mogelijk besmettingen te krijgen.

➙ Het helpt je rekening houden met de 1,5 meter afstand
Doordat je overal waar je kijkt mensen met mondkapjes ziet lopen, word je er vaker aan herinnerd dat we te maken hebben met het coronavirus en dus 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. We worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus heerst, en mondkapjes kunnen dus voor extra veel oplettendheid zorgen.

➙ Minder geld kwijt aan lippenstift
Misschien een kleine reden, die ook niet voor iedereen geldt, maar het is er toch weer een: je bent minder geld kwijt aan lippenstift. Als jij je ‘s ochtends klaarmaakt hoef je geen lippenstift op te doen, want zodra je in het openbaar vervoer stapt is er toch niemand die jouw opgemaakte lippen kan zien. Scheelt weer een keer smeren, en indirect dus ook geld ;-).

➙ Je hoeft niet te lachen naar iedereen die naar je kijkt
Het kan soms heel vermoeiend zijn om telkens te moeten lachen naar iedereen met wie je oogcontact hebt. Nou, door het mondkapje hoeft dat dus niet meer. Ze zien tenslotte toch niet of jij lacht of niet, dus dat scheelt.

➙ Niet iedereen herkent je meteen
Soms heb je gewoon even geen zin om herkent te worden terwijl je in de trein of de bus zit. Een mondkapje zorgt ervoor dat ongeveer de helft van je gezicht bedekt is, dus de kans is kleiner dat je herkend wordt wanneer je met het openbaar vervoer reist. Ideaal, als je die ene vervelende klasgenoot liever vermijdt ;-).

Er zijn natuurlijk meer voordelen te bedenken bij het niet dragen van een mondkapje, maar dit is nu eenmaal hoe ons leven eruit gaat zien de komende tijd. We kunnen er daarom maar gewoon beter het beste van maken met z’n allen, en netjes onze mondkapjes dragen in het openbaar. Misschien helpt een beetje omdenken hierbij!

 

Must reads 👀