Beauty

Dit zijn de oogmake-up trends voor het najaar van 2020

Hoewel je er met deze zomerse temperaturen misschien nog niet helemaal bij stil staat, zijn de beautytrends en dus ook oogmake-up trends voor het najaar van 2020 alweer bekend. Ben jij ook zo benieuwd welke make-up trends we deze herfst en winter gaan zien? Een tipje van de sluier: it’s all about the eyes. Hieronder lees je alles over de oogmake-up trends voor het najaar van 2020. Let’s go!

Dit zijn de oogmake-up trends voor het najaar van 2020

Dramatische oogmake-up? Yes please!
De eerste trend zagen we afgelopen winter eigenlijk al: dramatische oogmake-up met veel zwart, over the top mascara en strakke lijnen. De inspiratie hiervoor komt uit de punk- en rockscene: we kunnen los! Wat je nodig hebt voor een dramatische en opvallende look is een zwarte eyeliner en een mascara van goede kwaliteit, voor die extra lange en dikke wimpers. Met die eyeliner maak je binnen no time van die toffe classy wings, zoals je die misschien wel kent van Lana Del Rey. In het najaar van 2020 mag het zelfs nog heftiger dan haar wing: gooi die punt maar flink de lucht in!

oogmake-up trends najaar 2020
Om je ogen de letterlijke eyecatcher te laten zijn, is het slim op de rest van je make-up classy te houden. Een foundation en een doorzichtige gloss kunnen prima, maar omdat je ogen al alle focus hebben kan je de lipstick beter skippen. Zo creëer jij die stijlvolle én strakke look die je met verschillende outfits kunt combineren. Misschien is de hele zwarte wing met ultralange wimpers voor overdag een beetje heftig; voor een etentje of een feestje past het perfect.

Verschillende kleuren mascara op je wimpers
Een andere trend waar wij heel enthousiast van worden, is die van de mascara in verschillende kleuren. De winter van 2020/2021 staat in het teken van opvallende mascara’s. Misschien ken je het nog wel van vroeger: blauwe en bruine mascara’s. Guess what: deze kleuren en andere kleuren mascara’s uit de nineties zijn weer helemaal terug! Met een opvallend kleurtje op je wimpers val jij absoluut op. Het leuke is: gekleurde mascara kan je in verschillende kleuren dragen. Je kunt het rustig aanpakken en voor een donkerbruine of donkerblauwe mascara gaan, maar je kunt ook uitpakken met een felle kleur op je wimpers. Hoe tof is het om in een koude winter witte of grijze mascara te dragen, als een echte ice queen? Of ga voor een lichtroze kleur of voor een rode mascara. Ook hierbij geldt: zorg voor de focus op je ogen. Laat de rest van je make-up dus lekker rustig.
 

oogmake-up trends najaar 2020
Zie je gezicht als een canvas
Bij een stuk over de oogmake-up trends voor het najaar van 2020 hebben we natuurlijk ook tips voor je oogschaduw. Ga je voor de dramatische look, inclusief eyeliner? In dat geval mag je ook nog meer uitpakken met zwarte oogschaduw en zelfs tinten met glitters. Oranje tinten zijn ook helemaal hot dit najaar. Dit soort warme tinten passen perfect in je herfstige look. Ook lichtbruine tinten boven je ogen passen goed. Deze tinten zijn zelfs wel goed te combineren met witte mascara! Als je creatief bent, ga dan los met verschillende kleuren en creaties boven je ogen. Op de catwalk trokken ze de oogschaduw zelfs helemaal door tot aan de wangen! Dat hoeft natuurlijk niet, maar een beetje opvallen is helemaal niet erg. Hierbij kun je voor verschillende kleuren gaan. Kleuren die in het najaar van 2020 helemaal hip zijn, zijn oranje tinten, aardse tinten, verschillende soorten blauw en hier en daar groene tinten. Kleuren zoals paars, grijs en roze kan je beter even links laten liggen.

Kies voor een no make-up make-up look
Tot slot nog een look die we eigenlijk ieder seizoen voorbij zien komen: de no make-up make-up look. Met deze basis lijkt het alsof je geen make-up draagt, maar ziet het er niet uit alsof je net uit bed komt. De basis is dus mooi en classy zonder dat dat enorm opvalt. Eigenlijk is het best wel grappig dat de no make-up look óók trendy is als je kijkt naar de trends van dramatische oogmake-up en opvallende kleuren oogschaduw. In deze look waarbij het lijkt of je bijna geen make-up draagt is belangrijk dat je ogen naturel blijven. Een matte oogschaduw past hier goed bij. Denk aan heel lichtbruin of heel licht aarderood. Voor je wimpers gebruik je één keer een laag mascara, voor een natuurlijk effect. Met deze oogmake-up trends voor het najaar van 2020 zit er voor jou vast ook iets bij. 

Beeld: Pexels