News

Ze komen eraan: vegan Zweedse balletjes van IKEA

Goed nieuws voor alle vegans, vegetariërs, flexitariërs en iedereen die een Zweeds Ikea-balletje gewoon lekker vindt. Ikea komt namelijk met een vegan versie. En die blijken net zo te smaken als de gewone balletjes. YUM. 

Ikea komt met veganistische variant van Zweedse balletjes

Let’s be honest: je rondje door de Ikea is niet compleet zonder een portie friet met Zweedse balletjes, right? Als dit herkenbaar voor je is, maar je je soms schuldig voelt over al dat vlees in je maag of jouw bijdrage aan de wereld, dan hebben we een leuk nieuwtje voor je. Je kunt binnenkort namelijk bij Ikea vegan balletjes bestellen! En ze hebben dezelfde smaak en textuur als de traditionele gehaktballetjes. Hij is ook een stuk voedzamer dan de gewone versie. De balletjes bestaan namelijk uit erwteneitwit, appels, aardappelen en haver. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar in Amerika werd het al een grote hit!

Vegan Zweedse balletjes van Ikea vanaf september verkrijgbaar

Als je benieuwd bent geworden om dit te proeven, dan zal je wel nog even moeten wachten. De vegan balletjes zijn namelijk pas vanaf 1 september verkrijgbaar in het restaurant, Bistro en de Swedish Food Market van de Belgische Ikea-vestigingen.

Beeld: Ikea