Beauty

How to: binnen een paar minuten eyeliner aanbrengen

Met eyeliner kun je verschillende looks creëren. Het zorgt voor een bepaalde gezichtsexpressie. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de ‘winged eye’ of voor de ‘extreme cat eye’.  Al die verschillende looks zijn natuurlijk heel leuk, maar dan moet je wel met eyeliner kunnen omgaan.  Wij hebben daar af en toe moeite mee en daarom leggen wij het aanbrengen van eyeliner nu in zeven stappen uit. Succes!

1. Breng een beetje concealer of foundation aan op je ooglid met daaroverheen (huidskleurige) oogschaduw. Hiermee voorkom je dat de eyeliner afdrukken achterlaat en het vervaagt hierdoor minder snel.

2. Kies wat voor soort eyeliner je wil gebruiken. Met een vloeibare eyeliner met een zachte punt kun je de meest subtiele lijntjes zetten. Let wel op dat er geen klontjes aan het penceeltje zitten! Als je nog een beginner bent kun je ook kiezen voor een eyeliner stift, bijvoorbeeld van de Hema.

3. Zorg dat je elleboog kan rusten op bijvoorbeeld een tafel. Houd altijd een paar wattenstaafjes met oogmake-up remover bij de hand. Als je dit voor het eerst doet zorg dan dat je de tijd hebt.

4. Trek zachtjes je ooglid strak en begin een lijntje te trekken vanaf het midden van je ooglid (het hoogste punt van je wimperrand). Zorg dat je het zo dicht bij je wimpers mogelijk aanbrengt.

5. Wacht een paar seconden zodat het droogt en ga er daarna pas weer overheen als je lijntje nog niet recht is of als je nog een dikker lijntje wilt.

6. Als je een foutje maakt kun je het beste je oog schoonmaken en opnieuw beginnen.

7. Doe pas na het aanbrengen van je eyeliner je mascara op.

Op de beautysite van lauren conrad wordt het aanbrengen van de winged eyeliner duidelijk uitgebeeld. En meiden, oefening baart kunst! Kunnen jullie goed omgaan met eyeliner? En zo ja, voor welke look gaan jullie meestal?

Beeld: iStock