Beauty

Zo bepaal je welke rode lippenstift het beste bij jou past

Iets wat altijd tijdloos in de beautywereld zal blijven, zijn rode lippen. Met een classy red lipstick kun je dus nooit fout gaan, maar met zoveel verschillende tinten rood kan het soms lastig zijn om de juiste voor jou te kiezen. In dit artikel zullen we je hiermee een handje helpen. 

Voordat je kunt bepalen welke kleur rood jouw huid het beste complimenteert, zal je allereerst moeten weten wat jouw ondertoon is. Hier kom je achter door te kijken naar je aderen. Zijn je aderen in het zonlicht wat paarsblauwig? Dit betekent dat jouw ondertoon koel is. Neigen ze toch meer naar een blauwgroenere kleur? Dan heb je een neutrale ondertoon. Met duidelijk zichtbare groene aderen, heb je een warme ondertoon.

Deze rode lipstick past bij een koele ondertoon

Kwam je bij de test erachter dat je een koele ondertoon hebt? Dan zal een rode lippenstift met onderliggende blauwtinten zoals kersenrood en paars jouw het mooist staan. Celebrities met een koele ondertoon zijn bijvoorbeeld: Katy Perry, Cara Delevingne en Emma Stone. 

View post on Instagram
 

Deze rode lipstick past bij een warme ondertoon

Tinten die het beste bij een warme ondertoon staan zijn vaak rode lippenstiften met een onderliggende oranjetint zoals koraal, goud, koper, sienna en bruin. Celebrities met een warme ondertoon zijn bijvoorbeeld: Beyonce, Kim Kardashian en Jessica Alba.

View post on Instagram
 

Deze rode lipstick past bij een neutrale ondertoon

Is jouw ondertoon neutraal? Dan heb je het beste van twee werelden. Zowel de kleuren van koele en warme typen zou jij helemaal kunnen rocken. Celebrities met een neutrale ondertoon zijn bijvoorbeeld: Selena Gomez, Natalie Portman en Jessica Biel.

View post on Instagram
 

Shop hier de mooiste rode lipsticks

 

Bron: Harpersbazaar.com | Beeld: iStock