Beauty

Met deze tips stijl je je haar zonder het te beschadigen

Glad en glanzend haar, sommige meiden zijn ermee gezegend en anderen weer niet. Voor vele onder ons die van nature een mooie bos krullen hebben, is de stijltang dan in dat geval je beste vriend. Met deze tips stijl je je haar zonder het te beschadigen

Met deze tips stijl je je haar zonder het te beschadigen

1. Kies een goede stijltang

Het kopen van een goede stijltang is de eerste stap. Let bij het zoeken erop dat de platen van de stijltang van titanum, keramiek of toermalijn gemaakt zijn, Deze matrialen zorgen ervoor dat je stijltang langzaam en geleidelijk opwarmt. Daarnaast zal je haar er ook gezonder en glanzender uitzien. 

2. Stijl NOOIT vochtig haar

Heb je je haren net gewassen en hoor je bij het stijlen een sissend geluid? Dit is meestal geen goed teken. Waarschijnlijk is je haar dan nog te vochtig. Het is beter om even te wachten totdat je haar volledig droog is – ja, dit geldt ook voor wanneer je haast hebt – want niemand wil een gefrituurde coupe. Oops! 

3. Gebruik altijd een heat proctection spray voordat je gaat stijlen

Wees lief voor je haar en gebruik altijd een goede heat protection spray voordat je gaat stijlen. Bij het stijlen komt natuurlijk veel hitte vrij en dit is erg schadelijk voor je lokken, vooral als je haar al droog en beschadigd is. 

4. Borstelen, stijlen, repeat

Het geheim van Kim K’s zijdezachte en gladde haarlook? Het zit hem gewoon in de borstel. Pak een stuk haar dat je net gestijld hebt en kam het daarna door met een platte haarborstel. Vervolgens stijl je dit stukje haar nogmaals. Het borstelen van je haren zorgt er namelijk voor dat je lokken zacht en glad worden voordat je er met een stijltang doorheen gaat.

5. Gebruik de achterkant van je borstel om dat sleek-effect te creëren

Na minutenlang met je stijltang voor de spiegel te hebben gezeten, wil je natuurlijk dat je nieuwe look voor een paar dagen blijft zitten. Hier hebben wij een goede truc voor. Zet wanneer je klaar bent met stijlen je haren vast met haarspray en strijk daarna meteen je haren glad met de achterkant van je haarborstel. Zo blijven je alle plukjes op hun plek en kun je dagenlang genieten van je stijle lokken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

 

Bron: Seventeen.com | Beeld: iStock