Lifestyle

Deze tips tegen zweetvoeten helpen jou de dag door

Het hebben van zweetvoeten kan heel vervelend zijn. Sommige mensen hebben er meer last van dan andere mensen, het is per persoon verschillend. Hoor jij bij de groep mensen die weleens zweetvoeten heeft, en merk je dat je er zelf last van hebt? Dan zijn er een aantal tips tegen zweetvoeten die jou misschien kunnen helpen. Deze tips tegen zweetvoeten helpen jou de dag door.

Last hebben van zweetvoeten kan iedereen overkomen. Sommige mensen hebben alleen last van zweetvoeten wanneer ze aan het sporten zijn, sommigen hele dagen door en anderen juist helemaal niet. We hebben er zelf geen invloed op, maar kunnen wel een aantal dingen doen om zweetvoeten te verminderen. Wij hebben tips tegen zweetvoeten voor je op een rijtje gezet.

Tips tegen zweetvoeten

Tips tegen zweetvoeten → antibacteriële zeep
Als je last hebt van zweetvoeten, is het belangrijk dat je je voeten regelmatig wast. Was je voeten minimaal één keer per dag met een antibacteriële zeep. Zorg ervoor dat er geen zeepresten meer op je voeten zitten en droog je voeten met een handdoek. Doe na het wassen van je voeten schone sokken aan.

Tips tegen zweetvoeten → draag sokken van natuurlijk materiaal
De stof van je sokken draagt veel bij aan het wel of niet hebben van zweetvoeten. Het is belangrijk dat je een stof draagt welke vocht opneemt. Kies daarom het liefst voor wol, katoen of bamboe. Vermijd kunststof als polyester en nylon.

Tips tegen zweetvoeten → gebruik schoenendeo
We spuiten dagelijks deodorant onder onze oksels, om zweetgeur te voorkomen. Je kunt ook speciale deodorant in je schoenen spuiten, waarmee je een geur van zweetvoeten kunt verminderen. Je schoenen zullen zo een stuk frisser ruiken wanneer je ze weer aantrekt.
Tips tegen zweetvoeten → verschoon je sokken regelmatig
Het is heel belangrijk dat je elke dag een nieuw paar sokken draagt, wil je zweetvoeten voorkomen. Als je sokken meerdere dagen draagt komen er namelijk meer bacteriën op de sokken, en deze bacteriën zorgen voor de zweetlucht.

Tips tegen zweetvoeten → was sokken op de juiste temperatuur
Wanneer je je sokken op minder dan 60 graden wast, zullen bacteriën niet doodgaan. Om er zeker van te zijn dat de bacteriën verdwijnen, moet je je sokken daarom minimaal op 60 graden wassen. 

Tips tegen zweetvoeten → raadpleeg een arts
Mocht je nou alle tips tegen zweetvoeten hebben geprobeerd, maar wil de zweetgeur niet verdwijnen? Dan is het altijd nog een optie om een arts te raadplegen. Misschien kan de arts iets voor je betekenen, of je doorverwijzen naar een specialist. 

Bron: huidziekten.nl, sioux | Beeld: iStock