Food

Hét ultieme toetje: tiramisu cheesecake

Voor de cheesecake-lovers onder ons, is Girlscene the place to be om alle mogelijke recepten van jouw favo taart te lezen. Zo hebben wij nu een verrukkelijk recept van cheesecake, maar dan met tiramisu. Dat is toch zeker het proberen waard? Lees snel verder voor het recept van dit goddelijke toetje.

Dit heb je nodig:

– 150 gram Maria beschuitjes
– 60 gram roomboter
– 250 ml water (gekookt)
– 3 tl oploskoffie
– 300 gram monchou
– 300 gram mascarpone
– 125 gram honing 
– 200 ml slagroom
– 5 blaadjes gelatine
– 1 pak lange vingers
– cacaopoeder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frederikke Wærens (@frederikkewaerens) on

Zo maak je het:

⇾ Meng het warme water met de oploskoffie.
⇾ Doe ongeveer 3 el koffiemelange in een andere kom en zet dit opzij.
⇾ Meng de koekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine.
⇾ Doe dit in een kom, voeg er boter aan toe en meng goed door elkaar.
⇾ Giet het mengsel in een springvorm pannetje van 18 cm doorsnede.
⇾ Druk het mengsel goed aan, zodat het een gelijkmatige bodem wordt. Zet vervolgens in de vriezer voor een half uur.
⇾ Meng de monchou en mascarpone  in een kom en klop enkele minuten tot een luchtig beslag. 
⇾ Voeg vervolgens honing en vanille-extract toe. Meng het goed door elkaar en zet weer aan de kant.
⇾ Doe de slagroom in een kom en klop dit totdat er zachte pieken ontstaan.
⇾ Giet de slagroom in het roomkaasmengsel en meng het door elkaar. 
⇾ Voeg de gelatine toe aan de kom die met het koffiemengsel en mix goed. Laat de gelatine 5 minuten weken.
⇾ Verhit het mengsel daarna in de magnetron tot de gelatine volledig is opgelost.
⇾ Voeg een paar lepels roomkaasmengsel toe aan het gelatinemengsel. Meng het goed door elkaar.
⇾ Giet vervolgens het gelatinemengsel in het koekmengsel en mix goed.
⇾ Giet een kwart van het mengsel in de springvorm. Verdeel het gelijkmatig.
⇾ Laat lange vingers één voor één twee seconden in het koffiemengsel weken en leg ze dan op het oppervlak.
⇾ Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
⇾ Leg er nog eens een kwart van het mengsel daar weer op en verdeel het gelijkmatig. 
⇾ Doe de rest van het monchoumengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en decoreer hiermee bolletjes crème op de taart.
⇾ Laat minstens vijf uur afkoelen in de koelkast.
⇾ Decoreer met cacaopoeder en geniet van je tiramisu cheesecake!

Ook het proberen waard: het recept voor framboos cheesecake brownies.

Bron: elmundoeats.com, mammatjevanalles.blogspot.com | Beeld: Unsplash