Lifestyle

10 herkenbare momenten als je vroeger fan was van een idool

Je hele leven draaide alleen maar om die éne, onbereikbare persoon. Jouw kamer zat vol met zijn posters en je miste géén een concert. Dit was het leven van een fangirl. Deze onderstaande momenten komen je vast bekend voor als je zelf ook zo’n grote fan was. 

1. Je wist alles van jouw idool, letterlijk. alles. 

Internet was jouw beste vriend. Net als een FBI, probeerde je zoveel mogelijk over hem te weten te komen. Wanneer en hoelaat hij geboren werd, wat zijn lievelingseten of favoriete kleur is, jij wist het allemaal en niemand kon hieraan tippen. 

via GIPHY

2. Je had een Twitter-fanaccount helemaal toegewijd aan jouw idool

Twitter was dé plek voor alle fangirls bij elkaar. Urenlang zat jij hierop tweeten over jouw idool, in de hoop dat hij de berichtjes las. terug reageerde. Daarnaast heb je op Twitter vrienden voor het leven. Je kon dan ook niet stoppen met huilen toen hij jou terugvolgde of mensen die ook fan waren van jouw icon.

3. Je bekeek alle awardshows waar jouw idool aanwezig was

Het was natuurlijk allang voorbij jouw bedtijd, maar stiekem probeerde jij om drie uur ‘s nachsts onder jouw dekentje op bed mee te kijken naar die Amerikaanse awardshows. Je wilde als trotse fan er natuurlijk bij zijn wanneer jouw idool al die prijzen in ontvangst mocht nemen.

4. Je was altijd aan het dagdromen over jouw idool

Tijdens de lessen op school zat jij het liefst te dromen over jouw idool. Van alle leraren kreeg je dan ook de opmerking dat je meer bij de les moest blijven. In deze dromen was jij natuurlijk hét vriendinnetje van jouw idool en leefden jullie nog lang en gelukkig. 

5. Je kamer zat vol met posters van jouw idool

Jouw kamer hingen helemaal vol met posters van jouw favoriete idool. Je kocht telkens tijdschriften voor nieuwe plaatjes en plakte die vervolgens weer op. Totdat je op een gegeven moment geen plek meer had op de muur. Wanneer je vrienden langskwamen, was je enorm trots op jouw kamer. 

6. Je gaf jouw zakgeld uit aan al zijn merch 

Je moeder werd altijd boos wanneer je jouw zakgeld weer eens uitgaf aan spullen van jouw idool. Van een ‘I love- One Direction’-mok tot aan een mega grote kartonnen versie van ze, jouw kamer leek net een museum met al die spullen. 

7. Jouw ultieme doel was een meet & greet hebben met jouw idool

Jarenlang heb jij gespaard voor een Meet & Greet met jouw idool en dan was het zover, je gaat jouw idool ontmoeten. Wanneer hij dan recht voor je staat, kwam je niet meer uit te woorden en leek het allemaal een droom. Ook al kun je je er nauwelijks wat van herrinneren, het waren de mooiste tien seconden van jouw leven. 

via GIPHY

8. Je had zijn albums altijd op non-stop staan

Al zijn albums had jij he-le-maal platgedraaid, maar je kreeg er nooit genoeg van. Je broers en zussen werden er hier op een gegeven moment helemaal gek van. Tijdens de autoritjes met je familie mocht jij dan ook nooit de muziek bepalen. 

9. Je was ontroostbaar wanneer je een artikel zag waarin stond dat hij een vriendin had

Je hart brak toen er met grote koeienletters werd aangekondigd dat jouw idool een vriendin heeft. Ook al wist je dat dit ooit zou gebeuren, stiekem had je toch gehoopt dat je kans zou maken, vooral na die ene keer toen jullie voor één seconde oogcontact hadden tijdens zijn concert. 

10. Je vertelde jouw vrienden en familie dat het geen fase, maar voor altijd is

‘Laat haar maar, dit is maar een fase. Die Bieber-Fever gaat zo voorbij’, zeiden je ouders tegen elkaar. Je werd altijd kwaad wanneer er zo’n opmerking over jou werd gemaakt. Eens een fan, altijd een fan, schreeuwde je terug. 

via GIPHY

Beeld: iStock