News

Zó gaat een bezoek aan McDonald’s en Burger King er vanaf nu uitzien

Het coronavirus zorgt voor veel veranderingen. Er zijn nieuwe regels in het openbaar vervoer, een terrasje pakken is anders dan voorheen en zo zijn er nog veel meer aanpassingen. Ook McDonald’s en Burger King nemen maatregelen om open te kunnen. Een bezoek aan de fastfoodketens gaat er daardoor behoorlijk anders uitzien.

Maximaal aantal gasten
Bij de ingang van de fastfoodrestaurants zullen vanaf nu gastheren en gastvrouwen staan, achter een welkomstdesk. Zij houden in de gaten of er niet meer dan het maximale aantal aan gasten binnen is, namelijk dertig mensen. Ze zullen ook gezondheidsvragen stellen aan gasten, om te bepalen of zij naar binnen mogen.

Maximaal twee mensen
Je mag met maximaal twee mensen naar binnen. Een uitje met je vriendinnen zit er dus helaas nog even niet in. Er is wel een uitzondering op deze regel: een gezin mag wel gewoon naar binnen, ongeacht het aantal.

Bestelling plaatsen
Een bestelling plaatsen kan alleen nog maar via de schermen in de restaurants. Na iedere klant worden deze schermen schoongemaakt door medewerkers. Het is de bedoeling dat de bestelling geplaatst wordt door één persoon, om drukte te voorkomen.
Wachtvakken en looproutes
Burger King heeft wachtvakken gemaakt, zodat klanten afstand houden wanneer ze op hun bestelling staan te wachten. De McDonald’s heeft dit niet ingevoerd, omdat er bij filialen van McDonald’s meestal sprake is van bezorging aan de tafel. Ook zijn er looproutes gemaakt in filialen, om ervoor te zorgen dat mensen niet langs elkaar lopen.

Niet meer afruimen
Waar het eerder asociaal was om je rommel op de tafels te laten staan, is het nu juist gewenst. Je hoeft je tafel vanaf nu niet meer af te ruimen bij de fastfoodketens, want dit doen de medewerkers vanaf nu. Op die manier weet het personeel welke tafels er moeten worden schoongemaakt, en lopen gasten niet onnodig door de restaurants.

Bron: rtlnieuws | Beeld: iStock