Lifestyle

Horeca gaat open op 1 juni: dit is wat je moet weten voordat je naar het terras gaat

Door het coronavirus hebben we allemaal wekenlang binnen moeten zitten. Geen leuke uitjes meer, maar alleen nog maar tijd doorbrengen in je eigen huis. Gelukkig schijnt er wat licht aan het einde van de tunnel en zullen de regels stukje bij beetje gaan versoepelen. Zo zijn de terrassen bijvoorbeeld weer te bezoeken vanaf 1 juni: YES! Heel leuk natuurlijk, maar er zitten wel een aantal regels aan verbonden.

Waarschijnlijk kun je niet wachten om naar het terras te rennen en te genieten van een gezellige avond met je vriendinnen. Logisch hoor, want daar zijn we waarschijnlijk allemaal wel aan toe inmiddels. Toch moeten we niet te hard van stapel lopen, want het coronavirus is zeker nog niet verdwenen. De kans op nieuwe besmettingen moet zo klein mogelijk blijven, en dat moet lukken door de volgende regels in te voeren:

1. Je moet reserveren
Spontaan naar het terras gaan zit er helaas nog niet in. Je zult moeten reserveren voor een plekje op het terras. Aangezien heel Nederland staat te springen om een plekje te krijgen, zullen er veel reserveringen worden geplaatst. Trek die datumplanner dus maar tevoorschijn, want de uiteindelijke datum kan niet meer zo makkelijk veranderen als voorheen.

2. Maximaal 4 personen
Naar het terras gaan met je hele vriendengroep of familie gaat niet meer. Je mag nu met maximaal 4 personen naar het terras. Er is echter wel een uitzondering: als je gezin bestaat uit meer dan 4 personen, dan mag je wel met je gezin naar het terras.

3. Handen ontsmetten / wassen
Om verspreiding te voorkomen moeten we regelmatig onze handen ontsmetten door ze te wassen of door desinfecterende handgel te gebruiken. Ook op het terras zul je je handen moeten reinigen voordat je plaats neemt.

4. Een controlegesprek voeren
Om er zeker van te zijn dat mensen met klachten van het coronavirus niet op het terras zitten, voeren medewerkers van het restaurant / café een controlegesprek met gasten. Ze zullen vragen of je last hebt gehad van klachten. Is dit zo, dan mag je helaas niet naar het terras.

5. Afstand houden: 1,5 meter
We moeten afstand van elkaar houden. Om te voorkomen dat mensen te dichtbij elkaar komen, worden tafeltjes op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst. Er zullen dus waarschijnlijk minder mensen op het terras zitten dan je gewend bent.

Bron: businessinsider | Beeld: iStock