Food

Dit zijn de lekkerste gerechten voor iedere visliefhebber

Eiwitrijke recepten mogen niet ontbreken in een gezonde levensstijl. Vooral als je intensief sport zijn eiwitrijke recepten een must voor goed spierherstel en om optimaal te presteren. Ben je gek op vis en op zoek naar makkelijke en eiwitrijke recepten? Dan ben je hier op het juiste adres.

Om je extra inspiratie te geven hebben we vier eiwitrijke recepten voor je verzameld voor ieder moment van de dag. Zo kun je iedere dag een van de eiwitrijke recepten uitkiezen en eet je de hele week gevarieerd.

De eiwitrijke recepten:
☆ Tonijnwraps
☆ Garnalenkoekjes
☆ Gevulde avocado met zalm
☆ Pasta met tonijn en tomatensaus

#1. Een eiwitrijk recept voor een fris ontbijt:
Tonijnwraps

Ingrediënten van het eiwitrijke recept voor twee personen:
– 4 tortillawraps
– 200 gram tonijn op water uit blik
– 100 gram ijsbergsla (of kies een sla naar keuze, hoe donkerder de sla, hoe meer vitamines erin zitten)
– 80 gram augurk
– 1 theelepel mosterd
– 1 kleine rode ui
– 1 eetlepel citroensap
– 4 eetlepels Griekse Yoghurt
– Snufje peper
– Snufje zout

Zo maak je het eiwitrijke recept:
Laat als eerst de tonijn uitlekken. Begin ondertussen met het maken van de dressing. Maak van de mosterd, rode ui, citroensap, Griekse yoghurt, peper en zout een dressing. Mix alles door elkaar tot het een gladde dressing vormt en voeg dit samen met de tonijn. Mix het geheel nogmaals goed door elkaar. Snijd nu de augurken in kleine plakjes. Schep het tonijnmengsel in een wrap en voeg hierbij de sla en de plakjes augurk toe.
Eiwitrijke recepten tonijnwrap
#2. Een eiwitrijk recept voor een lekker tussendoortje:
Garnalenkoekjes

Ingrediënten van het eiwitrijke recept voor zes tot acht garnalenkoekjes:
– 400 gram wild gevangen gepelde garnalen
– 75 gram rode paprika
– 2 bosuitjes
– 2 eetlepels koriander
– 1 teentje knoflook
– 3 á 4 theelepels kokosmeel of 1 eetlepel amandelmeel
– 2 eieren
– 2 theelepels kokosolie
– Snufje zeezout
– Snufje peper

Zo maak je het eiwitrijke recept:
Snijd de paprika, bosuitjes en koriander fijn, en pers de knoflook. Snijd de garnalen in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten uit de lijst samen in een grote kom en mix hierin alles tot het een geheel vormt. Laat de mix even staan zodat de meel het vloeistof kan opnemen. Het is de bedoeling dat het geheel vochtig wordt. Wanneer het te nat is, voeg dan een beetje meel toe. Verwarm tussendoor de kokosolie op middelhoog vuur. Schep de mix in de pan en bak per keer drie á vier koekjes. Laat ze twee á drie minuten in de pan bakken en keer ze dan om. Bak ze tot ze een knapperige structuur hebben.
Eiwitrijke recepten garnalenkoekjes
#3. Een eiwitrijk recept voor een vullende lunch:
Gevulde avocado met zalm

Ingrediënten van het eiwitrijke recept:
– 400 gram gerookte zalm
– 3 avocado’s
– 2 eetlepels caloriearme mayonaise
– 1 halve witte (zoete) ui
– 1 groene peper
– 1/4 citroensap
– Bieslook
– Snufje zout

Zo maak je het eiwitrijke recept:
Snijd de zalm en ui in stukjes en snijd de groene peper fijn. Snijd dan de avocado’s in de lengte rondom de pit en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit uit de avocado. Doe de zalm, ui, peper, bieslook en zout in een kom en pers hier een beetje citroensap overheen. Meng het geheel goed door elkaar en schep het op de avocado’s.

Gek op gevulde avocado’s? Dan moet je deze eens proberen.
Eiwitrijke recepten gevulde avocado met zalm
#4. Een eiwitrijk recept voor het avondeten:
Pasta met tonijn in tomatensaus

Ingrediënten van het eiwitrijke recept voor twee personen:
– 200 gram volkoren pasta (kies je favoriete pasta-variant, maar kies vooral voor volkoren)
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tonijn op water
– 2 ansjovisfilets (uit blik)
– 1 blik tomatenblokjes zonder zout
– 8 sprieten bieslook
– Halve komkommer
– Peper
– Oregano
– Azijn

Zo maak je het eiwitrijke recept:
Pel de knoflook en snijd het teentje in kleine plakjes. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Snijd de ansjovis in stukjes, doe ze in de pan en laat de ansjovis smelten in de olie. Doe de tomatenblokjes, oregano en een snufje peper in de pan en laat voor ongeveer tien minuten het gerecht zacht koken. Kook de pasta en volg hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking van je favoriete pasta. Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes en knijp de bieslook klein. Maak van de komkommer, bieslook, peper en azijn een salade. Als laatst laat je de tonijn uitlekken en verdeel je dit door de saus. Wanneer de pasta gaar is, meng je het door saus en serveer je het met de salade.
Bron: voedingcentrum.nl, eitwitrijkerecepten.nl | Beeld: iStock