Food

Deze nostalgische ijsjes aten we vroeger in het zonnetje

Het zonnetje schijnt weer en niets is fijner dan een verfrissend ijsje tegen de hitte. Nu we op een warme zomerdag meteen naar een magnum of pot Ben & Jerry’s grijpen, aten we vroeger Calippo’s of Split. Wij hebben de favoriete ijsjes van vroeger even op een rijtje gezet. Lees gauw verder om te kijken of die van er jou ook bij staat.

Smekend om een ijsje stond je bij jouw ouders wanneer je het bekende deuntje van de ijscoman hoorde of bij de kantine van het zwemband stond. Uit deze sweets kon je kiezen. 

1. Smarties pop-up 

Met de smarties pop-up was je jouw ouders altijd te slim af wanneer je mocht kiezen tussen een snoepje óf een ijsje. Tijdens het eten werd je altijd gek van de onhandige verpakking, maar dat was je gauw weer vergeten wanneer je de smarties binnenin het stokje zag. 

View post on Instagram
 

2. Calippo

Met verjaardagen deelden jouw klasgenootjes vroeger weleens Calippo’s uit. Je sprong een gat in de lucht wanneer je jouw ogen opendeed en de cola-smaak op je tafeltje zag liggen. 

View post on Instagram
 

3. Calippo/Solero Shots

Calippo/Solero Shots, ook wel bekend als de luxe versie van Calippo. Bij dit ijsje wilde je altijd zoveel mogelijk bolletjes in je mond stoppen, maar hier kreeg je meteen spijt van. *brainfreeze*.

View post on Instagram
 

4. Fantasmikos

Dit ijsje is een oldie goldie. Met je broertje of zusje kreeg je altijd ruzie om wie nou het rode spookje mocht hebben. Wij balen nog steeds dat ze niet meer in de winkels verkrijgbaar zijn. 

View post on Instagram
 

5. Ola schatkist

Wat deze schatkist zo speciaal maakte was niet het ijs zelf, maar die gave tattoo die je erbij zat. Na het eten rende dan ook meteen naar de badkamer om het vervolgens op je arm te plakken. 

View post on Instagram
 

6. Raket-ijsje

Dit oh zo bekende waterijsje mag natuurlijk niet ontbreken in ons rijtje. Deze favoriet eten we regelmatig nog steeds.

View post on Instagram
 

7. Stoplicht ijsje

Rood, oranje, groen, geel. De kleuren van het bekende stoplicht ijsje. Het grappige tv-spotje waarin het jongetje volop van dit ijsje geniet, zit nog fris in ons geheugen. ‘Hey, het is groen!’

View post on Instagram
 

8. Bug pops (Timon en Pumbaa-ijs)

Wie kent ze nou niet? De beste vrienden van Simba uit de Lion King. Dit ijsje zat net als hun vol met verassingen…

View post on Instagram
 

9. Bum Bum

Geef toe, we kochten dit ijsje alleen omdat het stokje eetbaar was.

View post on Instagram
 

10. Clown ijs

De enige eetbare clown met een neus van kauwgom. Je ouders raakten lichtelijk geïrriteerd nadat je na het eten van dit ijsje continu op het stokje zat te fluiten. 

View post on Instagram
 

11. Dubbel likker

‘Wie heeft zin in een dubbel likker?’ Dit kreeg je maar al te vaak te horen wanneer je buiten ging spelen met je vrienden. Aan degene met de groene smaak, vroeg je altijd of hij/zij het ijsje met jou wilde delen. 

View post on Instagram
 

12. Danoontje-ijs

Wanneer jouw moeder geen ijsje had gekocht, maar wel danootjes. Soms moet je even creatief zijn…

View post on Instagram
 

13. Twister

Met een Twister was je wel even zoet mee. Je moest het alleen wel snel opeten, anders kreeg je overal vlekken op je kleren. Daar was je moeder natuurlijk niet blij mee. 

View post on Instagram
 

14. IJswafel

Drie kleuren in één ijsje. Ideaal als je niet kon kiezen tussen een vanille- of chocoladebolletje. Wij aten altijd de roze kant eerst op en bewaarden de lekkerste smaak (chocolade) voor het laatst.

View post on Instagram
 

Bron: Girlz.nl| Beeld: iStock

Must reads 👀