Beauty

Zo verzorg je een gevoelige huid het best

Het hebben van een gevoelige huid heeft verschillende oorzaken. Zo hebben bepaalde gewoontes als roken, alcohol drinken en leeftijd hiermee te maken. Een ding dat zeker is, is dat een gevoelige huid extra aandacht nodig heeft. Wat de do’s en don’ts zijn lees je hier.

♥ Don’ts:
– Laat de geparfumeerde, alcoholhoudende en ontvettende producten maar in de schappen staan. Je ruikt naar de meest heerlijke luchtjes, maar je huid is er alles behalve blij mee. Deze producten wekken vaak irritatie op bij een gevoelige huid.

– Skip de scrubs. Ze zijn fijn om van dode huidcellen af te komen, maar ze werken sneller beschadigend dan helend bij een gevoelige huid. 

– Als je producten liever aanbrengt op een washand, dan met de hand, gebruik dan nooit een droog washandje. Een droog washandje schuurt namelijk teveel langs je huid.

– Wij vrouwen zijn gek op lange en vooral warme douches, maar de gevoelige huid helaas iets minder. Met name in de wintermaanden is dit voor een gevoelige huid een echte no-go. Tijdens het douchen vermindert het vetlaagje op je huid, wat ervoor zorgt dat je huid sneller uitdroogt.

– Niet alleen je crèmes hebben invloed op je gevoelige huid, maar ook wasmiddel en wasverzachter kunnen de gevoeligheid verergeren. Probeer ook bij deze producten de geparfumeerde te vermijden.

via GIPHY

♥ Do’s: 
– Een gevoelige huid is vaak droog. De beste crèmes die je hiervoor kunt gebruiken zijn de hypoallergene en hydraterende crèmes. Tip: gebruik je een product voor het eerst? Smeer het eerst op je hand of de binnenkant van je elleboog om te kijken hoe je huid hierop reageert.

– Smeer vochtinbrengende producten aan op een vochtige huid.

– Herfst- en winterweer op komst? Smeer je altijd goed in. Kou droogt de huid namelijk snel uit.

– Heb je een niet een gevoelige huid, maar zelfs een overgevoelige huid? Ga dan voor zalven en oliën. Deze producten zijn vaak vetter dan crème. 

– Wanneer je je gezicht reinigt, dep dan de huid voorzichtig schoon met een vochtig washandje. Dep je gezicht daarna droog met een handdoek. Wrijf vooral niet tijdens het reinigen van je gezicht, maar dep. Breng als laatst een mild reinigingsproduct aan met je handen.

– Hydrateer van binnenuit en probeer iedere dag anderhalf tot twee liter water te drinken. 

– Gebruik SPF het hele jaar door. Zonnebrandcrème of SPF worden vaak geassocieerd met de zomer, maar de zon straalt het hele jaar door en heeft altijd invloed op de huid, dus ook als het bewolkt of koud is.

– Krijg de juiste vitamines en mineralen binnen om je huid gezond te houden.

♥ Deze vitamines zijn onder andere goed voor je huid:
– 
Vitamine A voor een goede huidconditie
– Vitamine B2, B3 en B8 voor een gezonde huid
– Vitamine C voor een stevige en egale huid
Vitamine E voor het verminderen van huidschade en het verbeteren van het vetlaagje op je huid
Bron: dermalogica.nl, dokterdokter.nl, libelle.nl | Beeld: iStock